Monsteren! -

do 01 januari

Monsteren!

In Monsteren! proberen makers hun laatste hersenspinsels uit op het publiek. Resultaat is een avond vol verse teksten, voorproefjes en theatrale momenten. Onaf werk wordt afgewisseld met nieuw werk van de nieuwste makers. Wees er als eerste bij, geef je mening en borrel na. In deze editie twee nieuwe werken die doorontwikkeld worden.

Kuch Kuch Hota Hai (Er gebeurt iets) - Ayisha Siddiqi
eethuis meets performance in progress


Kuch Kuch Hota Hai lijkt een gewoon Indiaas restaurant maar de eigenares is een Pakistaanse actrice die ooit ambities in Bollywood had. Er werken ook een Indiër en een sikh. De bezoekers zijn van verschillende kleuren. De kleur blank komt echter niet vaak voor in het restaurant, omdat het eten vaak pittig is. Daar krijgen ze diarree van en doen zij de wc-bril mee door tweeën splitsen, zoals bij de eeuwenoude Britse verdeel & -heerstactiek. De chaos en rust in het restaurant zijn een metafoor voor de pittige en zoetsappige geschiedenis en toekomst van Pakistan en India. Een strijd die in het eethuis uitgevochten wordt. Een strijd die samen komt met het geen waar ze samen wereldberoemd mee zijn geworden: bijzondere gerechten. Een poging de ingrediënten van een ingewikkelde curry bloot te leggen. Heb jij al honger?
Van en met: Ayisha Siddiqi (concept en spel), Eva Line de Boer (artistiek advies)

Doodle your day - Stella en Luus
voorstelling over het spanningsveld tussen maakbaarheid en de realiteit.


Ook zo’n moeite om alle ballen in de lucht te houden? Stella en Luus van www.getyourselftogether/bulletjournal.com  hebben de oplossing voor onhandige emoties, beginnende depressie en onbereikbare verlangens. Hoe te werk te gaan. Je pakt een lege bladzijde in je bullet journal. Je schrijft al je problemen rats, rats, rats onder elkaar. Dikke streep en schrijf; “houd er mee op’’. Een paar keer per dag doorlezen en het wordt vanzelf minder. Stella is al bijna van al haar problemen af.” Iedereen kan tegenwoordig een inspirator zijn en Stella en Luus geven de presentatie van hun leven. Aan de hand van 96 bullets creëren ze een wereld waarin je grenzeloos kan zijn wie je wilt.
Van en met: Stella van den Sigtenhorst en Lusanne Arts, Celine Hoex (eindregie)

De volgende editie van Monsteren! is op 7 december 2018.
terug <

voorstellingsinformatie
Locatie
Kleine Zaal
Casper Koster

Over de makers
Actrice en theatermaakster Ayisha Siddiqi studeerde afgelopen jaar af van de toneelacademie Maastricht. Ze speelde bij Dox en is komend seizoen in Theater Kikker te zien als onderdeel van de cast van Zeventien van Het Zuidelijk Toneel. Kuch Kuch Hota Hai was haar afstudeervoorstelling. Voor Monsteren! werkt ze aan deze voorstelling verder.

Stella van den Sigtenhorst (HKU 2017) en Lusanne Arts (ATKA 2016) maken voorstellingen waarbij ze een persoonlijke karakter eigenschap onder de loep nemen en vertalen naar de hedendaagse maatschappij. Zo ging ‘Laat je billen zien’ (Theaterfestival De Parade 2017) over hun ogenschijnlijke braafheid. De twee actrices vinden elkaar in hun spelplezier en gekte en maken luchtige, humoristische voorstellingen met een serieuze ondertoon. Doodle your day speelde al op het Fringe festival Amsterdam en is nu ook in Utrecht te zien.

bekijk alle voorstellingen

terug naar boven Λ