Monsteren - Club Lam, Jeff Aendenboom en collectivePRIME

  za 06 november t/m za 18 december

  Monsteren

  Club Lam, Jeff Aendenboom en collectivePRIME

  Deze voorstelling is geweest
  Benieuwd naar andere voorstellingen van Monsteren? Bekijk hier alle voorstellingen van Monsteren
  In Monsteren! proberen makers hun laatste hersenspinsels uit op het publiek. Resultaat is een avond vol verse teksten, voorproefjes en theatrale momenten. Onaf werk wordt afgewisseld met nieuw werk van de nieuwste makers. Wees er als eerste bij, geef je mening en borrel na. In deze bomvolle editie: digitale en intieme dans, een zoekende predikant en all female new repertoire.

  Met in deze editie:

  Club Lam - Die Already
  een fragment all female teksttoneel

  Aan de voet van de heuvel staan drie vrouwen bij een groot kruis waar een jongeman aanhangt. Ze praten, huilen en troosten elkaar. Drie vrouwen wiens levens voor altijd getekend zullen zijn door deze helle-ochtend. Drie vrouwen die de jongeman, elk op een eigen manier liefhadden en voor altijd de geschiedenis in zullen gaan als de maagd, de hoer en de moeder. Dat is het kruis dat ZIJ zullen moeten dragen. In Die Already komen Moeder Maria, Maria Magdalena en de Heilige Johannah eindelijk zelf aan het woord. Tijd voor een update, tijd voor een nieuw vrouwelijk perspectief.

  Van en met: Marloes IJpelaar, Ella Kamerbeek, Ayla Satijn

  Jeff Aendenboom - God zal ons (niet) redden
  vakjury prijswinnaar van het Café Theaterfestival Utrecht 2019.

  Een voormalig predikant maakt een spirituele reis mee - of denkt het mee te maken - of heeft het reeds gemaakt - of wilt het meemaken. In ieder geval; verlichting is wat hij zoekt. Grip krijgen op het leven. Maar hij heeft last van zijn rug en heeft al een tijdje niet meer geslapen. Een existentiële dronkenmansdans vol verwarrende observaties én speciaalbier.

  Van en met: Jeff Aendenboom  (Concept/tekst/spel), Laïla Ooms (eindregie), Stefan Gota (Kostuum ontwerp)

  collectivePRIME- second
  een dans duet over intimiteit in de digitale wereld

  In second proberen twee mensen dichter bij elkaar te komen. Ze vechten met de stigma’s van onze digitale cultuur en de manier waarop die hun menselijkheid blokkeert. Door middel van dans en geluid bevragen zij de manier waarop we tegenwoordig contact met elkaar maken. Collective Prime zoekt naar een nieuwe vorm van intimiteit in onze digitale samenleving.

  Van en met: Performers Daniel Barkan en Enrico Meijer, Jasper van Luijk (coaching) powered by SHIFFT

   

  Over Club Lam

  Club Lam (2018) is een nieuw, all-female theatercollectief uit Utrecht. Met een frisse blik en eigen teksten beuken ze door glazen plafonds en verwoesten vastgeroeste rollenpatronen op zoek naar een uniek vrouwelijk perspectief. Van twee toiletdames (Politiek Wanhoop, 2018) tot de instafamous Marie Antoinette (Let Them Eat Cake, 2019) en een Maria Magdalena met millennial issues (Die Already, 2020); Club Lam laat vrouwen aan het woord. De hele voorstelling Die Already is van 5 t/m 8 februari te zien in Theater Kikker.

  Over Jeff Aendenboom

  Jeff Aendenboom is acteur en theatermaker Hij behaalde in 2018 zijn Master diploma Drama/acteren aan het RITCS school of arts in Brussel.  Zijn solo-voorstelling ‘K.’ werd geselecteerd voor TAZ jong werk 2017. Hij maakte zijn masterproef ‘DE STAET, een treurspel’ samen met Dries Notelteirs als maakresident bij theater Zuidpool.  Jeff speelde in de voorstelling MEDUSA van Abbatoir Fermée.

  Over collectivePRIME

  collectivePRIME is een jong danscollectief van Daniel Barkan (IL) en Enrico Meijer (NL), beiden afgestudeerd als professionele dansers aan de ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten. Daniel is een choreografe en performer, en heeft hiernaast in haar diensttijd in het Israëlische leger een studie gedragspsychologie gedaan. Enrico is een jonge muzikant en filmer, hij is autodidact op deze vlakken en heeft van jongs af aan deze vaardigheden ontwikkelt. Hij integreert zijn kennis van deze disciplines in zijn artistieke praktijk. Tijdens hun studie vonden zij gelijke artistieke interesses, daarop volgde hun eerste korte film ‘Point of Change’ (2017). De voorstelling Second was ook te zien op het Amsterdam Fringe Festival.

  bekijk alle voorstellingen

  terug naar boven Λ