Monsteren - Non Creators Company & Hendruk de Pecker en Patsy Kroonenberg

za 06 november 2021

Monsteren

Non Creators Company & Hendruk de Pecker en Patsy Kroonenberg

Deze voorstelling is geweest
Benieuwd naar andere voorstellingen van Monsteren? Bekijk hier alle voorstellingen van Monsteren
Onze voorstellingen zijn alleen toegankelijk met een coronatoegangsbewijs. Lees hier meer.

In Monsteren gaat Theater Kikker het experiment aan. Theatermakers tonen work-in-progress: onaffe teksten en prille performances worden losgelaten op het publiek. Met in deze editie: echte mannen en totale treurnis.

MOPPIEMOPPIEMOPPIEMOPPIEMOPPIEMOPPIEMOPPIEMOPPIEMOPPIEMOPPIE - Non Creators Compagnie
Rosita Segers en Max Laros doen een poging “échte mannen” te worden. Een vormelijk en fysiek onderzoek waarin ze verschillende mannen ontwerpen. In Monsteren zie je een presentatie van een voorstelling die ze in 2022 samen met Tweetakt Festival gaan maken.

‘Rosita… ik zie gewoon de hele tijd een klein meisje dat geen ruimte inneemt, maar volgens mij kan je wel een hele stoere zijn als je dit zou willen. En zou je misschien iets lager kunnen praten?  En Max, kijk, je beweegt natuurlijk hoe je beweegt, maar je moet uiteindelijk wel álle rollen kunnen spelen.’

A Fully Coherent Plan van Charles Pas is komen te vervallen. In plaats daarvan zie je op deze avond:

TOTALE TREURNIS- Patsy Kroonenberg & Hendrik de Pecker
Actrice Patsy Kroonenberg leest en speelt een nieuwe tekst in wording. ‘In het bos woont een wezen. Het is geen mens, of nou ja, het is een mens, maar niet écht een mens. Het heeft geen vacht, het weet dat je niet in het publiek mag kwijlen en dat takken niet eetbaar zijn. Maar dit wezen weet nog iets meer. Het heeft een antwoord gevonden, ergens tussen alle aardlagen en de kevertjes in het mos heeft die het gevonden. Echt waar. Die voelt het. Het is niets nieuws. Het ligt eigenlijk heel erg voor de hand, maar wanneer je het onder woorden brengt verliest het alles.’
terug <

geweest
voorstellingsinformatie
MOPPIEMOPPIEMOPPIEMOPPIEMOPPIEMOPPIEMOPPIEMOPPIEMOPPIEMOPPIE
Concept en spel
Rosita Segers, Max Laros
Vormgeving
Sjaan Hofstede, Pleun Verhees
Artistieke begeleiding
Zarah Bracht
Met dank aan
Gemeente Utrecht
TOTALE TREURNIS
Concept en spel: Patsy Kroonenberg en Hendrik de Pecker
Locatie
Kleine Zaal
monsteren_theater_kikker

Non Creators Company
Het performancecollectief Non Creators Company bestaat uit het duo Max Laros en Rosita Segers. Ze zijn afgestudeerd aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Gefascineerd door de entertainment industrie, niet-alledaagse hobby’s en glitter make-up maken zij expressief en kleurrijk, beeldend en fysiek werk. Afgelopen september presenteerden zij de voorstelling Spread the Sadness in Theater Kikker, over de echtheid van emotie. Samen met vormgevers Sjaan Hofstede en Pleun Verhees werken ze aan Moppie, dit met begeleiding van regisseur Zarah Bracht.

Hendruk de Pecker en Patsy Kroonenberg
Hendrik de Pecker studeert Writing for performance aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Hij is dichter, toneel- en scenarioschrijver en vooral niet praktiserend ingenieur. Patsy Kroonenberg studeerde in 2020 af van de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht als actries (maar nog geen Carice) en theatermaker. Dit is hun tweede samenwerking en buiten dat ze nu werk delen, delen ze ook 2 katten.


terug naar boven Λ