Monsteren! - Monsteren

do 01 januari

Monsteren!

Monsteren

Afwisselende theateravond met voorproefjes, nieuwe teksten en prille performances. Een heus theaterlab in het centrum van Utrecht. Wees er als eerste bij, geef je mening en borrel na. Voor doorgewinterde theaterliefhebbers én absolute theaterleken.

In deze editie:

Bewegende ruimte - TB RUUT i.s.m. de Veenfabriek en OT rotterdam
muzikale installatie-performance
Stap de werkplaats van een fanatieke knutselaar binnen. Door een wirwar van tie-wraps, touwen en katrollen, planken en pallets, jerrycans en ander afval – ongelukken op eigen risico – zie je het ontstaan van een machine. Een overweldigende houtje-touwtje constructie die kraakt, piept, draait, danst en musiceert; even nutteloos en inspirerend als de wereld eromheen. Maar om deze machine in beweging te zetten is één paar handen niet genoeg… Met Bewegende Ruimte schept ze een poëtische wereld waarin afgedankte spullen nieuw leven in worden geblazen en samenwerking het onmogelijke mogelijk maakt. Een muzikale en collectieve ode aan de handelende mens, aan eenvoud en aan fantasie.

Van en met:  concept, bouw, spel | Ruta van Hoof; bouw, vormgeving, techniek | Henry van Hoof en Ruben Arents; Eindregie: Enzo Coenen

Lieve    , - Patsy Kroonenberg en Pascal van Hulst
muzikaal teksttheater in progress
Wie denk je eigenlijk wel niet dat je bent? Misschien besta je alleen bij de gratie van een ander. Misschien ben je wel vaker de ander dan je zelf.  Wie zijn we als we alleen zijn? Misschien is er wel geen 'ik'. Of misschien zijn er wel een miljoen ikken die zich allemaal naar voren wurmen. In de voorstelling ‘Lieve    ,’ zijn Pascal en Patsy op zoek naar hun pallet aan ego’s. Een muzikale voorstelling waar ‘ik’ misschien hetzelfde is als ‘de ander’. In Monsteren! proberen zij vers gemaakte scenes uit op publiek.

Van en met: Patsy Kroonenberg, Pascal van Hulst,  Sanne Vanderbruggen (begeleiding)

Facebook-dialogen - Yorke en Quincy
teksttheater
De toneelspelers Quincy en Yorke zijn er achter gekomen dat je helemaal geen toneelschrijver nodig hebt dankzij het internet. Ze verzamelen de mooiste gesprekken, gedichten, monologen en nog veel meer van het wereld wijde web, en brengen dit samen tot een voorstelling. Van, gefeliciteerd met je verjaardag, wie heeft er nog servies zegels over tot een heftige discussie over het bijvoeren van de grote grazers. Langere scenes worden afgewisseld met parels van zinnen van Emile Ratelband of door bijzondere advertenties die ieders swipen onderbreken. Een onderzoek over de sociale normen en asociale waarden van de sociale media. Want hebben we wel door wat we zeggen als het nog nooit is uitgesproken?  Misschien wel door je moeder geschreven…..

Van en met: Yorke Mulder, Quincy van Driesten, met dank aan Mark Zuckerberg

Vlucht - SHIFFT
dans try-out
Op en rondom het beeld ‘Zonder titel’ bewegen twee dansers aan de vooravond van hun einde. Ze zijn in elkaar verstrengeld en wentelen voor de laatste keer in, om en door elkaar heen. Een laatste vlucht. Hoe zien Adam en Eva er uit aan het einde van de wereld, in plaats van aan het begin? Geïnspireerd op de film ‘Melancholia’ van Lars von Trier, maakt Jasper van Luijk een acrobatische choreografie op locatie voor het Zingende Beelden festival. In Monsteren! laat hij zijn eerste stappen zien.

Van en met: Jasper van Luijk
terug <

voorstellingsinformatie
Locatie
Kleine Zaal

Ruta van Hoof is actrice, muzikant en theatermaker en in 2015 afgestudeerd aan de Arnhemse toneelschool. Afgelopen twee jaar  is Ruta als jonge maker verbonden aan muziektheatergezelschap de Veenfabriek. Daar ontwikkelt Ruta zich in het maken van muzikaal, bewegend locatietheater onder de noemer TB RUUT.

Patsy Kroonenberg (1998) is actrice en theatermaker, studerend aan de acteursopleiding van de HKU. Ze speelde op de afgelopen editie van het festival Tweetakt onder haar eigen regie in ‘De keer dat iemand iets probeert’ en speelde daarnaast in #SCHIJN van Sanne Vogel. Muzikant, theater -en programmamaker Pascal van Hulst (1990) werkte voor o.a. George en Eran Producties en NUT, als multi-intrumentalist en schrijver. Daarnaast maakt hij programma’s voor de VPRO. Zo verscheen in 2016 de bejubelde serie Babylon en komt dit jaar De Blankenberge Tapes uit. Zijn collectief De Baron toert sinds 2016 door Nederland en Duitsland. Samen maken zij Patsy’s afstudeervoorstelling voor de HKU.

Quincy en Yorke hebben elkaar leren kennen tijdens de acteeropleiding van de HKU. In 2015 studeerden zij samen af, waarna ze ieder jaar een nieuwe voorstelling maakten. Soms met een gast en soms met z’n tweeën. Iedere voorstelling vertrekt van uit tekst, zowel bestaand repertoire als zelf geschreven. De kracht van het duo zit in hun theatrale chemie samen en hun verschil, aldus Quincy en Yorke zelf.

Choreograaf Jasper van Luijk (1987) studeerde dans aan de Artez Dansacademie in Arnhem, hij is artistiek leider van SHIFFT; een cross-disciplinair dansgezelschap en creatieve hub in het hart van Utrecht. SHIFFT is een bevlogen, jonge organisatie met twee benen stevig in het nu, die kunstenaars en publiek willen inspireren, ontmoeten en ruimte bieden aan ontwikkeling. Naast het creëren en produceren van cross-disciplinaire voorstellingen, organiseren ze verschillende activiteiten voor ontwikkeling, ontmoeting en verdieping. Vlucht is een productie van SHIFFT Utrecht en is onderdeel van de serie ‘Collisions’, een reeks etudes waarin Jasper van Luijk zijn fascinatie voor partnerwerk toont.


terug naar boven Λ