Monsteren! maart - Monsteren!

do 01 januari

Monsteren! maart

Monsteren!

Afwisselende theateravond met voorproefjes, nieuwe teksten en prille performances. In Monsteren! proberen makers hun laatste hersenspinsels uit op het publiek. Een heus theaterlab in het centrum van Utrecht. Wees er als eerste bij, geef je mening en borrel na. Voor doorgewinterde theaterliefhebbers én absolute theaterleken. Met als gastvrouw programmeur Jolie Vreeburg.

 

Iris van Peppen
terug <

voorstellingsinformatie
Locatie
Kleine Zaal

In deze editie:

Pulse#2 – Iris van Peppen I Co
dansvoorstelling in ontwikkeling
Na Puls#1 afgelopen september in Monsteren! vervolgt Iris van Peppen haar onderzoek naar de alles verbindende puls. De puls van de adem, de puls van de hartslag, de puls van geluiden, de puls van beweging. Totdat de ruimte pulseert. Voor Pulse#2 werkt het in Utrecht gestationeerde gezelschap samen met vier muzikanten.
Van en met: Iris van Peppen, Kim Hoogterp, Makiko Ito, Mareike Steffens, Aida Guirro Salinas, Wolf Govaerts, Andrea Pisano, Rosa van Walbeek, Lucas Kloosterboer, Hugo Ariëns, Marc Nukoop, Joana Borges. Speciale dank: Musician 3.0, Studio 3 Utrecht, Fernanda Gonzalez, Liesbeth Meulenberg.

Iris van Peppen is een dansmaker uit Utrecht, in 1999 afgestudeerd aan de School for New Dance Development (SNDO) Theaterschool Amsterdam. Met de voorstelling INSTINCT maakte zij in januari 2017 haar debuut in Theater Kikker en nu werkt ze aan een volgende voorstelling. Iris maakt zintuigelijke dansvoorstellingen waarbij minimale keuzes van geluid, beweging en ruimte centraal staat. De uiteindelijke dansproductie van de Pulse zal 2019 in theater Kikker in première gaan. www.irisvanpeppen.com Instagram: iris_van_peppen_co

Om 4 uur ben ik Ophelia – Guiot Duermeijer
Theatervoorstelling in proces
Een jonge vrouw aan het woord, op het eerste gezicht lijkt ze prima te functioneren in de maatschappij, maar tegelijkertijd wil ze er liever niet meer zijn. Om 4 uur ben ik Ophelia is een vingeroefening voor een monoloog/solo-performance over hoe depressie kan voelen bij jonge vrouwen, op de overgang naar volwassenheid. Linde van Dorp, zelf een jonge student aan het Mediacollege in Amsterdam, brengt deze tekst als spoken word op een naargeestige beat.

Van en met: Linde van Dorp, Guiot Duermeijer
Theatermaker, schrijver en docent Guiot Duermeijer heeft zich de laatste jaren met name beziggehouden met het maken van theatrale installaties en korte films met en voor jongeren over sociaal-maatschappelijke thema’s. Nu gaat hij weer terug naar zijn roots in het theater. Ga voor een impressie van zijn werk naar http://www.babastiki.nl/eigen-werk/

PAUZE

Der Vlerk

Ballenbak de voorstelling – Der Vlerk
minivoorstelling

Hallo? Halloho? Ik wil graag opgehaald worden. Ik wil nu graag opgehaald worden! Ballenbak, de voorstelling is een coming of age story over veelbelovende mensen. Want dat zijn we, toch? Met een ballenbak vol mogelijkheden kan je niet mislukken. Wij kunnen alles dromen, alles worden, iedereen versieren en overal naartoe. Een show vol vuige technobeats, gierende hormonen, gutsend zweet en echte ballen.

Van en met: Sarah van der Vlerk, Jelle Zijlstra, Jornt Duyckx, Lize van Olden

Der Vlerk is het nieuwe theatergezelschap van Sarah van der Vlerk (1987) en haar kompanen. Ze maken fysiek en beeldend theater over de millennialgeneratie. Sarah studeerde in 2013 af aan de regie-opleiding van het RITS, de toneelacademie van Brussel. Haar voorstellingen houden het midden tussen performance en theater, vaak speelt ze zelf mee. Ballenbak de voorstelling maakte ze samen met Jelle Zijlstra (bekend van Vloeken in de Kerk) en muzikant Jornt Duyckx. Lize van Olden (bekend van OldenHermans) deed de eindregie.

De volgende editie van Monsteren! is op 20 april 2018.

 • theatertroep
  >

  De Theatertroep speelt…Kaal - De Theatertroep

  theater

  De Theatertroep speelt…Kaal - De Theatertroep

  theater

 • theatergroep-aluin
  >

  Terug uit Troje Tweeluik: De wraak van Ifigeneia - Theatergroep Aluin

  theater

  Terug uit Troje Tweeluik: De wraak van Ifigeneia - Theatergroep Aluin

  theater

 • theatertroep
  >

  De Theatertroep speelt…De Bomen, Het Bos - De Theatertroep

  theater

  De Theatertroep speelt…De Bomen, Het Bos - De Theatertroep

  theater

bekijk alle voorstellingen

terug naar boven Λ