Monsteren - Met o.a. Theater Tocht en Tabita Friis Kristensen

  vr 13 maart

  Monsteren

  Met o.a. Theater Tocht en Tabita Friis Kristensen

  In het theaterlab van Theater Kikker maak je een afwisselende theateravond mee met voorproefjes, nieuwe teksten en prille performances. Theatermakers proberen hun laatste hersenspinsels uit op het publiek. Voor doorgewinterde theaterliefhebbers én absolute theaterleken. Wees er als eerste bij, geef je mening en borrel na. Met als gastvrouw programmeur Jolie Vreeburg.

  In deze editie zie je:

  Tabita Friis Kristensen- ALLEEN VANDAAG
  een voorproefje van fysieke humor


  Roef is een man die alleen woont en al lang zijn eigen levenspatronen op heeft gebouwd. Alles gaat precies op een bepaalde manier waardoor Roef zich niet alleen voelt. Maar waarom wil Roef alleen leven? En kan het echt waar zijn, dat hij geen verlangen heeft naar gezelschap?  ALLEEN VANDAAG is een humoristische fysieke voorstelling die zich afvraagt wat het betekent om het leven als mens alleen door te brengen. Is het mogelijk om alleen te leven zonder eenzaam te zijn? En is het mogelijk om liefde te voelen als je helemaal alleen bent?

  Theater Tocht- TOCHT ONDERZOEKT
  residentie Het Huis Utrecht


  Theater Tocht zoekt nieuwe manieren om de toeschouwer deelgenoot te maken van een theatervoorstelling. Met experimentele publieksopstellingen, teksten en vormgevingen proberen ze het publiek bij absurde en surreële situaties proberen te betrekken. Met eigenzinnige manieren van ensceneren proberen ze te weten te komen hoe ze jou, de toeschouwer, middenin een droomachtige wereld kunnen plaatsen. Alsof het jou overkomt. Tijdens Monsteren zullen zij een deel van de uitkomsten van hun residentie in Het Huis Utrecht presenteren.

  De Winnaar van het Café Theater Festival Utrecht
  een kroegentocht in je eigen theater


  Tijdens het Café Theater Festival (5 t/m 8 maart) vormen de kroegen van Utrecht het decor voor korte voorstellingen van talentvolle theatermakers. Je barkruk wordt ineens een podium en een luidruchtige stamgast blijkt een acteur. De voorstellingen worden bezocht door een vakjury die zich onderdompelt in dans, muziektheater, teksttoneel, circus, vertellingen en alles daartussenin en een winnaar kiest. Welke voorstelling valt het meest op? Zet de boel het beste op zijn kop of verleidt de kroegbezoekers om even stil te zijn en stil te staan? De winnaar van CTF 2020 is bij Monsteren! te zien in onze eigen foyer voor diegene die hem hebben gemist of hem nog eens willen beleven.
  terug <

  koop tickets >
  data & tijden
  voorstellingsinformatie
  Tabita Friis Kristensen- ALLEEN VANDAAG
  Regie
  Tabita Friis Kristensen
  Spel
  Alessio Reedijk
  Muziek
  Thomas van den Berg
  Theater Tocht- TOCHT ONDERZOEKT
  Regie
  Marijn van den Bogaard
  Vormgeving
  Floris Barnhoorn
  Schrijver
  Mick Lindo
  Locatie
  Kleine Zaal

  Tabita Friis Kristensen studeerde in de zomer van 2019 af aan de Academie voor Theater en Dans Amsterdam. In haar werk zoekt zij, samen met Alessio Reedijk en Thomas van den Berg naar een kruising van theater en dans. In oktober 2019 begonnen zij het project bij Theater het Laagland. Bij het toonmoment in januari was het een voorstelling voor alle leeftijden. Op dit moment zijn zij het materiaal aan het ontwikkelen en zoeken ze uit voor welke leeftijd de voorstelling geschikt zal zijn. In Monsteren! hopen ze weer een stap verder te komen in deze zoektocht.

  Theater Tocht bestaat uit regisseur Marijn van den Bogaard, vormgever Floris Barnhoorn en schrijver Mick Lindo. Vanuit hun fascinatie voor ‘de stuntelende mens’ maken ze beeldend teksttheater. Met absurde humor, een opvallend lichamelijke speelstijl proberen ze goede bedoelingen en vreemde gewoontes te ontleden tot wat het echt is. De voorstellingen van Tocht nemen je mee in een droomachtige, absurde wereld waarin mensen ploeteren om hun plekje op te eisen.

  bekijk alle voorstellingen

  terug naar boven Λ