Monsteren - Met o.a. Theater Tocht en Tabita Friis Kristensen

do 01 januari

Monsteren

Met o.a. Theater Tocht en Tabita Friis Kristensen

Alle voorstellingen tot en met 31 maart gaan niet door. Heb je tickets dan ontvang je hierover bericht.

In het theaterlab van Theater Kikker maak je een afwisselende theateravond mee met voorproefjes, nieuwe teksten en prille performances. Theatermakers proberen hun laatste hersenspinsels uit op het publiek. Voor doorgewinterde theaterliefhebbers én absolute theaterleken. Wees er als eerste bij, geef je mening en borrel na. Met als gastvrouw programmeur Jolie Vreeburg.

In deze editie zie je:

Tabita Friis Kristensen - ALLEEN VANDAAG
een voorproefje van fysieke humor


Roef is een man die alleen woont en al lang zijn eigen levenspatronen op heeft gebouwd. Alles gaat precies op een bepaalde manier waardoor Roef zich niet alleen voelt. Maar waarom wil Roef alleen leven? En kan het echt waar zijn, dat hij geen verlangen heeft naar gezelschap?  ALLEEN VANDAAG is een humoristische fysieke voorstelling die zich afvraagt wat het betekent om het leven als mens alleen door te brengen. Is het mogelijk om alleen te leven zonder eenzaam te zijn? En is het mogelijk om liefde te voelen als je helemaal alleen bent?

Theater Tocht - DE UITVAART
residentie Het Huis Utrecht


Huubs ooit overzichtelijke leven komt na een raadselachtige uitslag bij de dokter volledig op zijn kop te staan. De mensen die dichtbij hem stonden doen opeens totaal anders tegen hem en in rap tempo raakt hij alles kwijt wat hij voor lief nam. Zijn huis, zijn relatie, en zelfs zijn lichaam lijken niet meer van hem te zijn. Huub is het middelpunt geworden van een shitstorm aan gebeurtenissen die hem achterlaat met de vraag: waar is het misgegaan?

De Uitvaart wordt een absurde, tragikomische voorstelling over jezelf verliezen in een wereld die niet langer om jou draait. Daarbij maakt Theater Tocht de toeschouwer deelgenoot van de voorstelling, via experimentele publieksopstellingen, teksten en vormgevingen. Met eigenzinnige ensceneringen proberen ze te achterhalen hoe ze de toeschouwer middenin een droomachtige wereld kunnen plaatsen.

Afra Ernst - Een ode aan...
winnaar Café Theater Festival Utrecht 2020


In alle kwetsbaarheid deelt danseres Afra Ernst haar ervaring met misbruik. Een reis door haar hart, een vrouwelijk hart, een moederhart. Een hart dat emotioneel gestruggeld heeft met deze levenservaring en haar identiteit. In deze krachtige danssolo geeft Afra Ernst zichzelf helemaal bloot in de intieme setting van het café. Een ode aan... is een indrukwekkende dansvoorstelling begeleid door poëzie die het publiek deelgenoot maakt van een intens persoonlijk verhaal.

“De performer is kwetsbaar, open en toch ook krachtig, en bouwt een steeds grotere spanning op. Een persoonlijk verhaal met een grote relevantie waarin de noodzakelijkheid goed voelbaar is voor het publiek.” - Vakjury CTF Utrecht 2020
terug <

voorstellingsinformatie
Tabita Friis Kristensen- ALLEEN VANDAAG
Regie
Tabita Friis Kristensen
Spel
Alessio Reedijk
Muziek
Thomas van den Berg
Impowerd bij Theater Het Laagland
Theater Tocht- TOCHT ONDERZOEKT
Regie
Marijn van den Bogaard
Vormgeving
Floris Barnhoorn
Schrijver
Mick Lindo
Locatie
Kleine Zaal

Tabita Friis Kristensen studeerde in de zomer van 2019 af aan de Academie voor Theater en Dans Amsterdam. In haar werk zoekt zij, samen met Alessio Reedijk en Thomas van den Berg naar een kruising van theater en dans. In oktober 2019 begonnen zij het project bij Theater het Laagland. Bij het toonmoment in januari was het een voorstelling voor alle leeftijden. Op dit moment zijn zij het materiaal aan het ontwikkelen en zoeken ze uit voor welke leeftijd de voorstelling geschikt zal zijn. In Monsteren! hopen ze weer een stap verder te komen in deze zoektocht.

Theater Tocht bestaat uit regisseur Marijn van den Bogaard, vormgever Floris Barnhoorn en schrijver Mick Lindo. Vanuit hun fascinatie voor ‘de stuntelende mens’ maken ze beeldend teksttheater. Met absurde humor, een opvallend lichamelijke speelstijl proberen ze goede bedoelingen en vreemde gewoontes te ontleden tot wat het echt is. De voorstellingen van Tocht nemen je mee in een droomachtige, absurde wereld waarin mensen ploeteren om hun plekje op te eisen.

Afra Ernst werd geboren in Jakarta en verhuisde in 1992 verhuisd naar Nederland. Ze studeeerde aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten richting Theater Dans Uitvoerend. Ze werkte mee aan onder andere Lina Limosani (Australian Dance Theater), STRAAT (DOX), Sine forma & IRCompany.

Maarten de Leeuw
bekijk alle voorstellingen

terug naar boven Λ