Monsteren! - Monsteren

  za 06 november t/m za 18 december

  Monsteren!

  Monsteren

  Deze voorstelling is geweest
  Benieuwd naar andere voorstellingen van Monsteren? Bekijk hier alle voorstellingen van Monsteren
  We laten niet meer dan 50 bezoekers in onze zaal toe. Je hoeft je daarom voor een bezoek aan ons theater niet te laten testen.

  In Monsteren! proberen makers hun laatste hersenspinsels uit op het publiek. Resultaat is een avond vol verse teksten, voorproefjes en theatrale momenten. Tijdens deze editie presenteert HET Collectief (Hele Erge Thema’s) een fragment van hun beginnende voorstelling Droomvlucht. HET Collectief is meningmoe. Waarom geven we zo graag onze mening? Misschien is het beter te luisteren naar wat iemand bedoelt, in plaats van als een emotieloze Pavlov-hond aan te slaan op iedere feitelijke onjuistheid.

  Ook zie je Guiot Duermeijer met een voorproefje van zijn nieuwe spoken word-performance WEG. Als testkijker kijk, luister en denk je mee met deze gloednieuwe theaterprojecten.

   
  terug <

  tickets >
  data & tijden
  geweest
  voorstellingsinformatie
  DROOMVLUCHT
  Met en van
  Janneke Jansen, Annelies Appelhof, Lars Brinkman, Céline Hoex, Femke Hoekstra en Ischa Heijnen.
  WEG
  Regie, tekst en muziek
  Guiot Duermeijer
  Projecties en co-regie
  Reinout van Schie
  Locatie
  Grote Zaal

  Over Droomvlucht

  HET Collectief (Hele Erge Thema’s) is meningmoe. Waarom geven we zo graag onze mening? Misschien is het beter te luisteren naar wat iemand bedoelt, in plaats van als een emotieloze Pavlov-hond aan te slaan op iedere feitelijke onjuistheid.

  Criticasters – in het theater en het dagelijks leven – hebben zo snel mogelijk hun oordeel klaar, maar dient hun kritiek dat wat ze afkraken nog?  Hun ego’s vinden het belangrijker gehoord te worden, dan verder te denken. Droomvlucht begint als een beeldende performance waarin de natuur centraal staat, maar verandert als twee recensenten de voorstelling onderbreken. Hebben deze theatermakers en mensen in het algemeen praatgrage criticasters nodig om zich te ontwikkelen?

  HET hoopt dat Droomvlucht kan worden bekeken als de natuur. Een ervaring in ons opnemend en waarderend, niet eindigend met een recensie. Het is een pleidooi tot meer nieuwsgierigheid. Op de HKU maakte HET al graag wrangkomisch, gestilleerd en licht-absurdistisch meta-theater over het onkruid mens. Ze hebben het nu graag over praatgrage snel-oordelaars en zien hun voorstellingen als een open gesprek waar niet direct een antwoord op hoeft te komen. Wordt de avond een nachtmerrie of een droom? Oordeel zelf!

  Over WEG
  In 2019 zag je in Theater Kikker de spoken word-performance “Om 4 uur ben ik Ophelia” van Guiot Duermeijer en Reinout van Schie, nu zijn ze terug met WEG.

  WEG is de proefversie van hun nieuwste voorstelling over jongeren die zich af hebben gekeerd van onze samenleving. In deze spoken word-performance met gruizige live-muziek en experimentele projecties schetsen twee jonge acteurs hun eigen wereld en hun rol in de onze. Een vertelling over hoe het komt dat jongeren zich afsluiten, over verlies, over vriendschap en iemand anders willen dragen, maar niet weten hoe.

  Tijdens Monsteren wordt de performance gespeeld door Yves Gambier, Joram Jiscoot en Chanel Asberg. Alledrie zijn zij studenten van de MBO Theaterschool in Rotterdam.


  terug naar boven Λ