Monsteren! april - Monsteren! met Rozendaal en van der Kruis, Bervoets & Nijenhuis en Booi Kluiving

ma 24 april 2017

Monsteren! april

Monsteren! met Rozendaal en van der Kruis, Bervoets & Nijenhuis en Booi Kluiving

In Monsteren! proberen makers hun laatste hersenspinsels uit op het publiek. Resultaat is een avond vol verse teksten, voorproefjes en theatrale momenten. Onaf werk wordt afgewisseld met nieuw werk van de nieuwste makers. Wees er als eerste bij, geef je mening en borrel na.

N.b. dit is de laatste Monsteren! van dit seizoen. De volgende editie is op 27 september 2017.

Met vanavond:
terug <

geweest
voorstellingsinformatie

Blues in boxes – Rozendaal en Van der Kruis
work-in-progress

Anna van der Kruis ontwikkelt korte voorstellingen onder de noemer blues in boxes. Met in dit deel de hoofdrol voor het altijd maar doordenderen van de tijd. We volgen Janne, van haar zevende tot haar negenenveertigste, Eva, van haar veertiende tot haar zesenvijftigste en Hendrik, van zijn eenentwintigste tot zijn drieënzestigste. De drie ontmoeten elkaar niet. Voor Monsteren! werken regisseur Ilmer Rozendaal en schrijfster Anna van der Kruis samen met drie spelers aan een (of twee) fragmenten uit een geheel van zeven. Waar Anna in haar toneelteksten expliciet inspeelt op intimiteit en nabijheid, durft Ilmer in haar regies een groter plaatje te schetsen en afstand te nemen.

acteurs: Elsa May Averill, Johan Vanderpol en Kim van Goor
met dank aan: Sjoerd Wagenaar, De PeerGrouP en Het Huis Utrecht

meer over Ilmer Rozendaal en Anna van der Kruis
vx

Seventy-two – Bervoets&Nijenhuis
fragment

‘Seventy-two’ gaat over de tijdsdruk die onze generatie ervaart. De vrijheid waarin onze generatie opgroeit biedt ons onbegrensde mogelijkheden, maar die onbegrensde mogelijkheden lijken ons ook te verstikken. Wat heeft die onbegrensde vrijheid aan mogelijkheden die onze ouders voor ons hebben gecreëerd, ons opgeleverd? Het opkomende duo Bervoets& Nijenhuis speelt een preview van deze tweede voorstelling die op 2 november 2017 in het Ostade theater in Amsterdam in première gaat. Hierin zullen ze een aantal teksten voordragen geïnspireerd op interviews die ze afgelopen jaar hebben afgenomen.

Van en met: Eva Julia Bervoet, Florian Myjer, Anna Nijenhuis, Tim Schmidt, Marjolijn van Heemstra, Lauren Rissik.

meer over Bervoets&Nijenhuis
vx

Plastic- Booi Kluiving
prille performance

Een jongen draagt gedichten voor, zoals veel dichters heeft hij een gebroken hart. hij is gedumpt, en uit zich in poëzie Maar deze dichter identificeert zich met…plastic. Wat is hij nu nog waard, vraagt hij zich af, nu hij, net als plastic, ‘gekocht’, ‘gebruikt’ en ‘gedumpt’ is? Nu hij, net als al die plastic producten die we dagelijks gebruiken, ‘tijdelijk’ geworden is? hij ziet in de plastic soep, onder vele dieren die sterven ook nieuwe diersoorten ontstaan, die een half plastic, half organisch, organisme worden. Hij is opeens weer hoopvol over zijn eigen toekomst. Zijn we tenslotte niet allemaal tijdelijk? Zouden we onze tijdelijkheid niet eerder moeten accepteren in plaats van duurzaam en ecologisch te leven? In plaats van dwangmatig te behouden wat toch gedoemd is te mislukken? Moeten we de weggooicultuur niet juist omarmen? ‘Plastic’ is een 25 minuten durende solovoorstelling geschreven, gemaakt en gespeeld door Booi Kluiving onder begeleiding van Lowie van Oers. ‘Plastic’ wordt een cross-over tussen een theater en een poëzie tekst over de tijdelijkheid van de dingen die we gebruiken en de maakbaarheid van de mens.

Van en met: Booi Kluiving, Lowie van Oers.

meer over Booi Kluiving
vx
bekijk alle voorstellingen

terug naar boven Λ