Monsteren! april - Monsteren!

do 01 januari

Monsteren! april

Monsteren!

Afwisselende theateravond met voorproefjes, nieuwe teksten en prille performances. In Monsteren! proberen makers hun laatste hersenspinsels uit op het publiek. Een heus theaterlab in het centrum van Utrecht. Wees er als eerste bij, geef je mening en borrel na. Voor doorgewinterde theaterliefhebbers én absolute theaterleken. Met als gastvrouw programmeur Jolie Vreeburg.

Deze avond spelen o.a:

 
terug <

voorstellingsinformatie
Locatie
Kleine Zaal
Anna Fransen
Anna Fransen

Körper – Neon

In Körper zoeken Leon en Nanna naar de grenzen van identiteit en gender:
“In Körper lost de binariteit op, we zijn allebei tegelijk moeder en kind, man en vrouw, persoon en publiek, dominant en onderdanig. We willen echt dat het publiek zich voelt als een deel van het universum dat we creëren. Tijdens Monsteren delen we een aantal scènes uit ons onderzoek en gaan hierover in gesprek met het publiek.”

NEON is een gedreven jong collectief op zoek naar een sterke eigen stem. Het collectief is in 2015 opgericht tijdens de studie dans en choreografie van Leon en Nanna aan de ArtEZ Hogeschool voor de kunsten. NEON bestaat pas net maar is al zichtbaar en betrokken geweest bij; Moving Futures, One Nights Dance, DinO#2, Het Debuut, Its Amsterdam, Ubåden (DK) en De Nieuwe Oost.

Choreography & performance: NEON | Nanna Hanfgarn Jensen & Leon Emil Franzke
Special thanks: SHIFFT, De Nieuwe Oost
Mede mogelijk gemaakt door Gemeente Utrecht, Janivo Stichting, K.F. Hein Fonds en Prins Bernhard Cultuurfonds Utrecht.

Stel ik ben een zeepaardje en jullie niet – Thijs Bloothoofd & Suzan Tolsma

Thijs (performer) & Suzan (regisseur) zijn dit seizoen vaste rubriek bij Monsteren! Ze maken scene’s rondom het thema ‘mogelijkheden’ en testen deze uit op publiek. Elke editie lieten ze weer een stukje zien. Na twee edities was het voor hen al helder dat dit ook echt een voorstelling moest worden.

De verschillende scene’s prikkelen de fantasie en brengen je naar de oneindige mogelijkheden van de verbeelding èn van de werkelijkheid. Maar hoe maak je van al dat losse materiaal een geheel? Daar hebben Thijs & Suzan de afgelopen periode aan gewerkt. Deze edititie tonen ze hun vorderingen!

Pussyhofen – Lisanne van Aert

Pussyhofen is een theatertekst over de jonge keizerin Sissi samen met haar babytijger weggevlucht uit haar paleis. In een obscure nachtclub flirt ze met De Dood. Hij neemt haar mee naar een dal der melaatsen, waar zij ritueel geofferd zal worden. Pussyhofen gaat over levensangst, ongemak over privileges en een keizerin die zichzelf inzwachtelde met biefstukken, maar herinnerd wordt om haar lieve snoetje.

bekijk alle voorstellingen

terug naar boven Λ