Monsteren! - Monsteren!

do 01 januari

Monsteren!

Monsteren!

Niet voor niets is Theater Kikker dé plek voor nieuw theatertalent. In Monsteren! proberen makers hun laatste hersenspinsels uit op het publiek. Of zie je die net nieuw gemaakte toffe performance die je aan het denken zet. Resultaat is een avond vol verse teksten, voorproefjes en theatrale momenten. Onaf werk wordt afgewisseld met nieuw werk van de nieuwste makers. Wees er als eerste bij, geef je mening en borrel na. Gastvrouw: programmeur Jolie Vreeburg.

Flikflak - Annet Bremen & Karlijn Hamer | work-in-progress
Wynn staat op de balk en wil beginnen. Maar ze begint niet. Hoe is ze hier terechtgekomen en waarom twijfelt ze nu? Flikflak is een monoloog over een jonge topturnster. In die split-second tussen vallen of de oefening succesvol afmaken, tussen de balans vinden of uit evenwicht raken, maakt Wynn de balans op. Is turnen nog spelen als het móet? Kun je dan nog vliegen? De afgelopen maanden hebben schrijfster Annet en actrice en theatermaker Karlijn gewerkt aan een nieuwe jeugdtheatervoorstelling: Flikflak. Tijdens Monsteren! laten ze een eerste proeve zien.
het is doodstil
van adem die ingehouden wordt, niemand durft te ademen
zelfs de lucht maakt vandaag geen geluid
duizenden longen staan op knappen
en ik sta hier
en nu moet ik het doen
Van en met: Annet Bremen, Karlijn Hamer, Inèz Derksen, Ludo Costongs (coaching), Het Laagland, VIA ZUID

Aangepast - Sjoerd Meijer | work-in-progress
De natuur is wreed, oneerlijk en meedogenloos. De mens eveneens. Volg je instinct om te overleven en het komt goed. Maar Sjoerd weigert zich aan te passen aan die kille logica. Hij denkt eerst aan de ander. Hij vertelt over zijn leven als een hedendaagse Don Quichot en wat voor onbegrip hem dat opleverde. Een geestige voorstelling over gerechtigheid en de onontkoombaarheid van het misverstand. Sjoerd was al eerder te zien in Monsteren! waarbij hij een eerste lezing gaf. Nu geeft hij weer een inkijkje in zijn maakproces.
Van en met: Sjoerd Meijer, Sarah Jonker, Jannet van Lange, Joris Smit, Jeroen Helsloot

Kaap Furie - Sara van Gennip | tekstlezing
Twee vrouwen kapen een trein om aandacht te vragen voor seksuele intimidatie. De ludieke actie wordt via social media opgeëist door een feministische organisatie, die de vrouwen tot haar boegbeeld maakt en opzweept tot een grootse daad. Voor een nieuwe lunchvoorstelling in Theater Bellevue, Amsterdam, schrijft Sara een nieuwe tekst van een uur. Tijdens Monsteren! laat ze een eerste versie lezen door twee actrices.
Van en met: Sara van Gennip e.a.
terug <

voorstellingsinformatie
Gastvrouw
Jolie Vreeburg

Annet Bremen (Heerlen, 1986) studeerde in 2011 af aan de schrijfopleiding (Writing for Performance, HKU). Ze schrijft theater en poëzie en schreef o.a. voor De Toneelmakerij, Het Laagland en Querido’s Poëziespektakel. Met haar werk trad ze op bij o.a. Nightwriters en Tweetakt. Karlijn Hamer (Maastricht, 1989) is actrice en muziektheatermaakster en studeerde in 2016 af met de performance Collaps aan TIME, de master-specialisatie Muziektheater van het Koninklijk Conservatorium Den Haag i.s.m. De Veenfabriek. Hiermee won ze de tweede prijs op het Amsterdam Fringe Festival 2016 en is in april te zien in Theater Kikker tijdens best of Fringe.

Acteur Sjoerd Meijer maakte eerder De bevrijding van Boos Mannetje, waarvoor hij de Dioraphte Best of Amsterdam Fringe Award 2013 ontving. Hij speelde de voorstelling in Nederland en  op het National Arts Festival 2014 in Grahamstown, Zuid-Afrika. In 2015 stond zijn solo Hoffelijkheid revisited, so what? geprogrammeerd als TF Special op het Nederlands Theater Festival 2015. Deze nieuwe voorstelling zal 21 en 22 maart in zijn geheel te zien zijn in Theater Kikker.

Theatermaker en (drama)schrijver Sara van Gennip (1987) vertelt verhalen waarin mensen discussiëren, liefhebben en geloven tegen beter weten in. Af en toe wordt er heel symbolisch een biggetje in geslacht. In 2015 werd Sara genomineerd voor de Dioraphte Cementprijs, de VPRO Bagagedrager, de Lowlands Schrijfwedstrijd en won zij de Boekenweek Schrijfwedstrijd. Vanaf 2016 is Sara o.a. verbonden aan het Kameroperahuis en Theater Bellevue.


terug naar boven Λ