Monsteren - Monsteren

di 27 september 2016

Monsteren

Monsteren

Niet voor niets is Theater Kikker dé plek voor nieuw theatertalent. In Monsteren! proberen makers hun laatste hersenspinsels uit op het publiek. Of zie je die net nieuw gemaakte toffe performance die je aan het denken zet. Resultaat is een avond vol verse teksten, voorproefjes en theatrale momenten. Onaf werk wordt afgewisseld met nieuw werk van de nieuwste makers. Wees er als eerste bij, geef je mening en borrel na. Gastvrouw: programmeur Jolie Vreeburg.

Twijfelzaaiers - mc KASSETT
performance
mc KASSETT is een muziektheatercollectief dat van denken houdt. In een mengelmoes van taal, muziek, filosofie, klank, geluid, stem, woord, geschreven, gesproken of gezongen verhaal denken zij wat af. Met Twijfelzaaiers onderzoeken ze het fenomeen twijfelen en schudden ze jouw zekerheden op hun grondvesten. Muzikaal, theatraal, filosofisch: het wordt ongetwijfeld een twijfelachtige ervaring.
Van en met: Oukje den Hollander, Frank Siera en Selma Hanzon

In Loving Memory - Frau Bakker
muziektheatervoorstelling in progress
Een donker, maar hoopvol coming of age verhaal in tien liederen, gebaseerd op Tjaikovsky en David Bowie. Een voorstelling over dood en wedergeboorte en een vrouw genaamd Sue. Een vrouw die vooruit- en terugblikt op haar leven vol incarnaties. Een vrouw die vele malen sterven moet om verder te leven. In Monsteren! probeert actrice en zangeres Gabby Bakker een nieuw stuk verhaal uit en zingt ze een traditioneel lied uit het zuiden van Amerika, dat het leven viert als je dood bent.
Van en met: Gabby Bakker, Linda Bloemhard, Elezabeth Simonian en Andreas Suntrop

De Tweede Wereld - tg.LYNX
fragment
Terwijl Anna zich in allerlei bochten wringt om onder de terreur van de Poolse inlichtingendienst uit te komen, stort Monika zich vol overgave op haar werk voor de Stasi. Twee vrouwen achter het IJzeren Gordijn, overtuigd van hun gelijk, op zoek naar een beter bestaan. Een muzikale voorstelling gebaseerd op documentair materiaal: interviews met informanten van geheime diensten in het voormalig Oostblok. Momenteel leggen zij de laatste hand aan de voorstelling en geven de makers in Monsteren! een voorproefje van de voorstelling die hier op 3 en 4 november te zien is.
Van en met: Julia van de Graaff en Gonny Gaakeer en Leen Braspenning
terug <

geweest
voorstellingsinformatie
De Tweede Wereld

mc KASSETT is een muziektheatercollectief, opgericht door zangeres en actrice Oukje den Hollander en schrijver en regisseur Frank Siera. De productie van KASSETT is in handen van Selma Hanzon. Twijfelzaaiers is onderdeel van Ode aan de twijfel, een langdurig onderzoek naar het fenomeen twijfelen. | website mc KASSET

Frau Bakker staat voor Gabby Bakker (1968). Ze studeerde in 1992 als actrice af aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Na een aantal jaren besloot ze verder te studeren aan het Conservatorium van Amsterdam. Sinds haar afstuderen is ze werkzaam als actrice en zangeres in verschillende (muziek)theaterproducties. Ze was veelvuldig te zien bij Utrechtse groepen als theatergroep Aluin, muziektheatergezelschap Het Filiaal theatermakers en Ausdauer.

tg.LYNX is opgericht door Julia van de Graaff en Gonny Gaakeer. Eerder verenigden zij hun krachten bij Zeelandia in het publiekssucces Zeeuwse Vrouwen, een initiatief van Gonny Gaakeer. Ze maken theater dat voortkomt uit de dilemma’s van de realiteit. De Tweede Wereld is hun debuut in Theater Kikker.

bekijk alle voorstellingen

terug naar boven Λ