Monsteren! - Monsteren!

do 01 oktober 2015

Monsteren!

Monsteren!

In Monsteren! proberen makers hun laatste hersenspinsels uit op het publiek. Of zie je die net nieuw gemaakte toffe performance die je aan het denken zet. Resultaat is een avond vol verse teksten, voorproefjes en theatrale momenten. Onaf werk wordt afgewisseld met nieuw werk van de nieuwste makers. Wees er als eerste bij, geef je mening en borrel na.

Blues in Boxes- Anna van der Kruis / De zon schijnt niet in uw TV
Tekstfragment
Blues in boxes is een serie van twaalf verhalen over de angsten en begeertes van alledaagse eenlingen. Korte, intieme variaties op eenzaamheid, gespeeld door acteurs in zeecontainers. Tijdens Monsteren! onderzoekt Anna samen met een paar mensen met wie zij altijd al wilde werken voor de eerste keer waar de nieuw geschreven variaties elkaar raken. Hoe het is als de kijker niet één of twee personages tegelijk te zien krijgt, maar drie? En welk effect heeft het om de melancholieke blues te horen van een jonge man in een oud lichaam naast die van een opstandige puber?
Van en met: Anna van der Kruis, Barry Emond, Johan Vanderpol, Kim van Goor, Paul Hoes, Sybren Heres Hoogerkamp

Of gevallen stenen wel gestaan hebben
Work-in-progress
Twee mannen ontdekken de oorzaak. Je drukt op een lichtknopje en het licht gaat vanzelf aan. Natuurlijk. Vanzelfsprekend. Maar wat als er een klein oud vrouwtje aan de andere kant van de wereld jou in de gaten houdt? Iemand die precies op het moment dat jij het lichtknopje indrukt een enorme hendel over haalt die verbonden is met jouw lamp? Absurde gedachte? Misschien, maar weet je écht 100% zeker dat het niet waar is? Waarom nemen we bepaalde dingen voor waar aan en trekken we andere in twijfel? Legemaate & Bloothoofd speelden de eerste versie van deze voorstelling op het Amsterdam Fringe Festival 2015. Momenteel zijn ze bezig om deze voorstelling verder te ontwikkelen door zich vast te bijten in één onderdeel. Monsteren is de eerste openbare presentatie van deze verdere ontwikkeling.
Van en met: Tijmen Legemaate, Thijs Bloothoofd, Robbert van Heuven, Sanne van Rijn
terug <

geweest
voorstellingsinformatie
 
 
beeld: Laura Mentink

Toneelschrijver Anna van der Kruis studeerde in 2003 af aan de schrijfopleiding van de HKU en woont en werkt in Utrecht. Volgens NRC – Handelsblad recensent Kester Freriks is Anna ‘een talent om in de gaten te houden. Haar schrijfstijl is licht en filosofisch.’ De zon schijnt niet in uw TV is het eigen gezelschap van Anna van der kruis waaronder zij voorstellingen initieert en produceert. Ze stond onder andere op Theaterfestival Boulevard, Over het IJ Festival, Festival Cement en Winters Binnen. Dit seizoen ontving Anna van het Prins Bernhard Cultuurfonds het TheaterTekstTalent Stipendium 2015. Na de productie van de eerste drie delen van haar blues in boxes, tussen 2012 en 2014, stelt deze werkbeurs Anna in staat zich volledig te focussen op het schrijven van de som der delen. Het toekomstvisioen: een samenkomen van twaalf blues in een opeenstapeling van zeecontainers, als een flat zonder voorgevel. Zie voor meer info: www.dezonschijntnietinuwtv.nl en www.echtanna.nl

Tijmen Legemaate (1986) is in 2009 afgestudeerd als acteur aan de Norwegian Theatre Academy. In 2012 studeerde hij af aan de Master of Performance Design aan de HKU. Hij werkt o.a. binnen zijn NO/NL collectief LIVESTOCK en bij het Noorse Happy Gorilla Dance Company. In 2013 deed hij, in residentie bij Het Huis Utrecht, onderzoek naar de vraag ‘hoe ga je iets geloven?’ Acteur Thijs Bloothoofd (1983) is in 2009 afgestudeerd aan de Mime opleiding te Amsterdam (AHK). Hij speelde o.a. bij het Ro Theater, mimetheatergroep Bambie, BonteHond en Kassys. Thijs en Tijmen ontmoetten elkaar in een Frascati sessie onder leding van Suzan Boogaerdt en Bianca van der Schoot en besloten hier vanuit samen te gaan werken.

bekijk alle voorstellingen

terug naar boven Λ