Monsteren! - Monsteren!

wo 11 februari 2015

Monsteren!

Monsteren!

Monsteren! is een diverse avond vol verse teksten, voorproefjes en theatrale probeersels. Hier is nieuw werk in de maak. Grijp je kans om onderdeel te worden van het maakproces en maak bijzondere momenten mee. Gastvrouw van de avond is theaterprogrammeur Jolie Vreeburg.
terug <

geweest
voorstellingsinformatie

Het programma:

Zimmermann&Cross – Mauerfrei
Een voorproefje van een voorstelling over vrijheid, dualiteit en DNA schade. Scherend langs mijlpalen van de vorige eeuw, overvallen door wetenschappelijke mijmeringen en fijnzinnige observaties vangen Zimmermann&Cross de ziel van de 21ste eeuw. Om hem vervolgens met luidruchtige muzikale uitspattingen weer vrij te laten. Hard en meedogenloos. Spritzig und dreckig.

De Berlijns-Utrechtse actrice Carolien Zimmermann kwam in haar vorige theaterproductie Ik ben niet de oorlog (2012) tot de bevrijdende conclusie dat ZIJ niet de oorlog was. Als kleindochter van een Duitse nazi en een Nederlandse verzetsheld wierp zij de schuld van haar schouders. Maar de DNA schade gaat dieper, de dualiteit gaat door. Slagwerker/componist Daniel Cross (bekend van het Rosa Ensemble) maakt met zijn muziek de dilemma’s haast fysiek voelbaar. Op 3 mei gaat de voorstelling Mauerfrei in première in Theater Kikker, in Monsteren! hun eerste materiaal.

Theatergroep Wanderlust – De Verwonde Jeugd
Een jongen, een man en een vrouw, komen na jaren samen in een kille, oude kamer. Wat betekent hun vriendschap in een wereld van verwachting en prestatie. Wat is er over van hun jeugdige naïviteit en idealen? De Verwonde Jeugd is gebaseerd op de toneeltekst Verletzte Jugend, van de Duitse sterauteur/regisseur Falk Richter. Een absurd-realistische voorstelling over sociale druk, vrijheid en verbinding.

Theatermakers Dalith Tempert, René Orbons en Marijn van den Bogaard, hebben besloten Theatergroep Wanderlust te starten. Ze studeren voor theatermaker aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Geïnspireerd door het absurdisme, willen ze hedendaagse, maatschappijkritische voorstellingen maken, waarin humor en tragiek samenkomen. Dat kan in  zowel eigen creaties als repertoire-voorstellingen. In Monsteren! een eerste proeve van deze voorstelling waarin zij met z’n drieën spelen.

bekijk alle voorstellingen

terug naar boven Λ