Mom:Me - Ryan Djojokarso / Korzo producties

Mom:Me

Ryan Djojokarso / Korzo producties

Choreograaf Ryan Djojokarso is gefascineerd door menselijke relaties en sociaal gedrag. Met een flinke dosis humor vertaalt hij grote thema´s naar speelse en ontroerende voorstellingen. In zijn nieuwste productie Mom:Me duikt hij in de band tussen moeder en kind. Een band die in onze maatschappij ogenschijnlijk niet te verbreken is, maar die toch soms verbroken is of flinke barsten vertoont. Een band die vaak door verschillende fases heen gaat, aan verandering onderhevig is en geen constante in het leven. Ryan put uit de veranderende relatie met zijn eigen moeder en nam een reeks vragen aan haar als uitgangspunt voor de voorstelling. Mom:Me is een multidisciplinair voorstelling met dans, spel en zang over een thema dat ons allemaal raakt.
terug <

voorstellingsinformatie
concept & choreografie
Ryan Djojokarso
dramaturgie
Bram Jansen
performance
Kalin Morrow, Jochem Eerdekens, Gerty Van de Perre
muziek
Jorg Schellekens, Gerty Van de Perre
Locatie
Grote Zaal
ryan_djojokarso
Robert Benschop

Knap is hoe Djojokarso met op het oog simpele handelingen de tweestrijd tussen die eerste, speelse moeder en die tweede, verbitterde en opgesloten moeder zichtbaar maakt.

Ryan Djojokarso’s Mom:Me is oprecht en eigenzinnig.

de Volkskrant

Djojokarso tovert met sferen in een toegankelijk thema, de getroebleerde band met zijn moeder rond een houten huisje en een tropische regenbui.

Trouw

Ryan Djojokarso (Suriname, 1983) ontwikkelt zich sinds 2012 als choreograaf. Hij werkt vanuit een thema dat een reeks voorstellingen met elkaar verbindt. Zo maakte hij in 2013 het duet Balts, dat werd bekroond met een Critici Prijs in Hannover en de eerste Berner Tanzpreise. In 2014 startte hij een serie voorstellingen over sport en spel. Dit resulteerde in de jongerenvoorstellingen Tanz ist auch Sport (DOX) , Speed (Crosstown/Korzo) en jeugdvoorstelling Jij bent ‘m! (CaDance 2017). Deze laatste voorstelling was in Theater Kikker te zien tijdens Tweetakt 2017. Ryan werd in 2017 genomineerd voor de Prijs van de Nederlandse Dansdagen Jong Publiek en won de BNG Bank Dansprijs voor beloftevolle choreografen. Afgelopen seizoen stond hij in Theater Kikker met de voorstelling Giovanni’s Room. Op dit moment ontwikkelt Ryan zich bij Korzo, binnen een Nieuwe Makers traject, als maker voor de grote zaal.

Robert Benschop
 • marjolijn_van_heemstra
  >

  Stadsastronaut - Marjolijn van Heemstra

  theater

  Stadsastronaut - Marjolijn van Heemstra

  theater

 • >

  Best of Fringe: Let me tell you..& Seriously Interrupted… - Fringe Festival Amsterdam / Merel Severs / Wuss

  theater

  Best of Fringe: Let me tell you..& Seriously Interrupted… - Fringe Festival Amsterdam / Merel Severs / Wuss

  theater

 • voorstelling_de_profundis
  >

  De Profundis | Uit de diepte roep ik - Charli Chung / Frascati Producties / Toneelgroep Oostpool

  theater

  De Profundis | Uit de diepte roep ik - Charli Chung / Frascati Producties / Toneelgroep Oostpool

  theater

bekijk alle voorstellingen

terug naar boven Λ