Kikker Kiest: Missie Marquez 7, 8 & 9 - Kompagnie Kistemaker

  wo 11 september

  Kikker Kiest: Missie Marquez 7, 8 & 9

  Kompagnie Kistemaker

  Bij gelijktijdige aankoop van tickets in de voorverkoop voor Kikker Kiest, betaal je voor de tweede en elke volgende voorstelling slechts €10 euro.

  Karlijn Kistemaker heeft een megalomane missie die nog aan het lukken is ook: in vier theaterdelen van elk drie episodes maakt ze een theaterversie van de all-time bestseller Honderd jaar eenzaamheid van Gabriel Garcia Márquez. Inmiddels is ze aanbeland bij episodes 7, 8 en 9, maar – wees gerust – het voorafgaande is van geen enkele belang om alsnog aan te haken.

  Kistemakers Missie Márquez is een doorlopende mindfuck met fictie en werkelijkheid. Jazeker, we volgen de roman op de voet, steeds in porties van zo’n vijftig pagina’s. Maar ondertussen horen we ook over Karlijns oudoom en vertaler Kees van wie ze de royalty’s voor de Nederlandse vertaling erfde, over de conflicten met de uitgever en over het turbulent verlopen werkbezoek aan Colombia dat crew en cast, vermomd als filmploeg, aflegden. Razendsnel schakelen de spelers van fictie naar werkelijkheid, van waarheid naar leugen, van videodocumentaire naar groepschoreografie. Het magisch-realisme van Márquez (waarin niks is wat het lijkt en waarin de wonderen nooit ver weg zijn) neemt in drie episodes van elk een klein uur bezit van de toneelplanken.

  Missie Márquez tart elke vergelijking met ander theater. Het is dynamisch, vertellend langs kriskras getrokken lijnen (maar toch ook glashelder), soms gewild-slordig en dan weer strak geënsceneerd. Kortom: een eruptie van fantasie!
  terug <

  koop tickets >
  data & tijden
  voorstellingsinformatie
  website
  concept, tekst & spel
  Karlijn Kistemaker
  muziek & spel
  Chris Koopman, Simon Heijmans, Sophie Höppener & Freek den Hartogh
  voice-over:Olinda Larralde Ortiz
  scenografie
  Calle de Hoog
  dramaturgie
  Céline Buren
  Locatie
  Grote Zaal
  missie_marquez
  Bart Grietens

  Het is bijzonder knap hoe werkelijkheid en theater samensmelten in het magisch-realistische universum dat Kistemaker creëert. De spelers transformeren tot personages die zo uit een stripboek kunnen wandelen, maar nergens verliest hoofdpersoon Kistemaker haar integriteit of haar kwetsbaarheid.

  Juryrapport BNG Theaterprijs

  In een bonte carrousel trekken de anekdotes, verwikkelingen en bizarre avonturen aan ons voorbij. Met Kistemaker als de stralende directrice cq spreekstalmeesteres van dit magisch-realistische circus, waar niets is wat het lijkt en tegelijkertijd alles is wat het zou kunnen zijn.

  Theaterkrant

  Achter Kompagnie Kistemaker gaat een bont gezelschap van acteurs, vormgevers en hulptroepen schuil rondom artistiek leidster en initiatiefneemster Karlijn Kistenmaker. Eerste en voorlopig enige project is Missie Márquez, de enscenering van Honderd jaar eenzaamheid in vier delen. Het eerste kwam uit in 2016, het tweede en derde in de twee daaropvolgende jaren. Het in Kikker Kiest opgenomen Missie Márquez 7, 8, 9 is ook genomineerd voor de BNG Bank Theaterprijs 2019.

  Bart Grietens
  bekijk alle voorstellingen

  terug naar boven Λ