Missie Marquez marathon - Kompagnie Kistemaker

do 01 januari

Missie Marquez marathon

Kompagnie Kistemaker

In deel 7, 8 & 9 van deze 12-delige theaterserie - geïnspireerd op het boek Honderd jaar eenzaamheid van Gabriel García Márquez - vlucht Kompagnie Kistemaker naar Colombia. De leden zijn verwikkeld in een uit de hand gelopen rechtenoorlog met de uitgever. Vermomd als filmploeg reizen de leden door het land van Honderd jaar eenzaamheid en worden daar meegezogen in een vervreemdende trip langs sjamanen, professoren, leguanen en grensposten. Tijdens deze hallucinerende tocht blijft het boek zich op wonderlijke wijze aan hen opdringen.

De delen 7, 8 & 9 worden als drieluik op één avond gespeeld. Het is niet noodzakelijk om de vorige delen gezien te hebben. Je kunt moeiteloos instromen.
terug <

voorstellingsinformatie
website
regie, tekst & spel
Karlijn Kistemaker
muziek & spel
Chris Koopman, Simon Heijmans, Sophie Höppener, Freek den Hartogh
voice-over
Olinda Larralde Ortiz
scenografie
Calle de Hoog
dramaturgie
Céline Buren
productie
Laura Savelkoul
techniek
Lucas de Groen
assistent techniek
Max Auer
camera
Hans Bouma
editor
Juan Morales Calvo
video
Daan Hazendonk
Locatie
Kleine Zaal
missie_marquez
Bart Grietens

Kompagnie Kistemaker is een eigenzinnig interdisciplinair theatergezelschap rond theatermaker Karlijn Kistemaker. In hun magisch-realistische stijl worden feit en fictie met elkaar verenigd. Alle theatrale middelen worden uit de kast gehaald en theaterregels overtreden, allemaal om jou ervan te overtuigen dat de waarheid gekker is dan een leugen.

Door een speling van het lot is theatermaker Karlijn Kistemaker onlosmakelijk verbonden met het beroemde boek Honderd jaar eenzaamheid van Gabriel García Márquez. Haar oudoom Kees van den Broek maakte de Nederlandse vertaling en zij erfde de royalty’s. Nu is het Karlijns missie om samen met haar kompanen een theatrale vertaling te maken van het boek.

Juli 2018 won Kistemaker de Charlotte Köhler Prijs: een aanmoedigingsprijs voor jong talent (tot 35 jaar) in beeldende kunst en theater.

In een bonte carrousel trekken de anekdotes, verwikkelingen en bizarre avonturen aan ons voorbij. Met Kistemaker als de stralende directrice c.q. spreekstalmeesteres van dit magisch-realistische circus, waar niets is wat het lijkt en tegelijkertijd alles is wat het zou kunnen zijn

Theaterkrant -
Foto: Bart Grietens / Bart Grietens

Waar bij een enkele voorstelling de koek na een half uur op is, dendert Kompagnie Kistemaker bijna drieënhalf uur door, zonder dat het een seconde te lang is. (…) Ze verweeft werkelijkheid met fantasie: humorvol, muzikaal, pretentieloos

Dagblad van het Noorden
Kompagnie Kistemaker

Kistemaker vertelt poëtisch en creëert een wonderlijke wereld. Het publiek waarvan het merendeel noch het boek noch eerdere delen kent, hangt drie uur geboeid aan haar lippen

8Weekly -
bekijk alle voorstellingen

terug naar boven Λ