MINDGASM - Luit Bakker / Likeminds

MINDGASM

Luit Bakker / Likeminds

De talentvolle theatermaker en performer Luit Bakker wil een nieuwe revolutie ontketenen. Een feminisme voor en van ons allemaal. Niet vrijblijvend, maar de norm. Een nieuw wereldbeeld, met meer verbeelding en speelsheid. Het is genoeg geweest met het keurslijf voor mannen en vrouwen. In Mindgasm gaat ze op zoek naar wat het is om los te breken van alle connotaties, van het verleden. Door middel van hypnose gaat Luit aan de haal met het standaard narratief van onze samenleving. Het is tijd voor een nieuw denken en een nieuwe taal. Want we zijn er nog niet, maar we komen er wel.
terug <

voorstellingsinformatie
Concept en spel
Luit Bakker
Eindregie
Lotte Bos
Muziek
Tjalling Schrik
Locatie
Kleine Zaal
mindgasm
Jean van Lingen

Door haar uitgesproken theatertaal – die voorheen vooral gestoeld was op satirische, of op z’n minst parodiërende personages – te versnijden met de sobere insteek van het egodocument, vindt er een spannende wisselwerking tussen die twee plaats.

Zo springt Bakker heen en weer tussen activistisch en kwetsbaar, het publiek constant op zijn hoede houdend.

Luit Bakker (1991) volgde na haar VWO de vooropleiding ITS DNA (Internationale theater Scholing De Nieuw Amsterdam). Vervolgens studeerde zij aan de Toneelacademie Maastricht in de richting Theatraal Performen. Sinds haar afstuderen is zij onderdeel van het collectief La Isla Bonita en is met dit gezelschap al verschillende keren in Theater Kikker te zien geweest. Ze was aspirant programma maker bij Frascati 15:15, waar zij een polyamoreuze date night en een darkroom party organiseerde. Onder Bakker&Brill maakt zij samen met Leon Brill voorstellingen: De voorstelling ‘Ganzen zijn net Zwanen’ won op het Cafe Theater Festival 2017 de Midzomergracht Award. Nu maakt ze bij Likeminds Mindgasm en is ze solo in Theater Kikker te zien.

Jean van Lingen
 • nederlandse_comedie
  >

  Nederlandse Comedie - De Gemeenschap

  theater

  Nederlandse Comedie - De Gemeenschap

  theater

 • >

  Istanbul, bericht van de andere kant - Michael Bloos/Stichting Nieuwe Helden

  theater

  Istanbul, bericht van de andere kant - Michael Bloos/Stichting Nieuwe Helden

  theater

 • voorstelling_de_vrije_school
  >

  De Vrije School-de voorstelling - Jos Nargy, Tommy Ventevogel en Kaatje Kooij

  theater

  De Vrije School-de voorstelling - Jos Nargy, Tommy Ventevogel en Kaatje Kooij

  theater

bekijk alle voorstellingen

terug naar boven Λ