MIJN - Koen Caris/Bellevue Producties

do 01 januari

MIJN

Koen Caris/Bellevue Producties

‘Wolven, die bijten zonder aarzelen hun eigen poot af als ze in een klem komen te zitten. Die begrijpen dat er soms iets kleins kapot moet om iets groots te redden.’

MIJN gaat over een klein en afgelegen mijndorp. Tien jaar geleden maakte een grote ramp een abrupt einde aan de mijnindustrie. Sindsdien is het dorp afgegleden: het geld is op, en scheuren en verzakkingen zijn aan de orde van de dag. De jongeren dromen ervan het dorp te verlaten, hun ouders dromen maar zo min mogelijk. Tot een paar maanden terug, toen een loterij de helft van de dorpelingen in één klap monsterlijk rijk maakte. De andere helft bleef arm.

MIJN toont wat ongelijkheid met een kwetsbare gemeenschap doet en waar afgunst toe kan leiden. Het stuk houdt het midden tussen een lichtvoetige dorpskomedie en een grimmige zedenschets.
terug <

voorstellingsinformatie
tekst
Koen Caris
regie
Ada Ozdogan
spel
Thomas Höppener, Bram van der Kelen, Dorien van Gent, Imke Smit, Mirthe Labree, Tobias Nierop, David van Uuden e.a
Locatie
Kleine Zaal
MIJN
Casper Koster

Theater Bellevue presenteert deze nieuwe tekst als plug&play voorstelling: na een korte periode van lezingen en repetities tonen negen acteurs het resultaat in het theater in regie van Ada Ozdogan.

Koen Caris (1988) won met het plan voor MIJN het TheaterTekstTalent Stipendium 2017 van het Prins Bernhard Cultuurfonds. Deze prijs stimuleert Nederlandstalige theaterauteurs om nieuw autonoom werk te ontwikkelen. Caris schreef theaterstukken en hoorspelseries voor onder andere BNNVARA, de VPRO, Bellevue Lunchtheater en Festival Over het IJ. Daarnaast is hij oprichter en huisschrijver van het Utrechtse theatergezelschap Als de Beren Komen. Hij werkt nu aan zijn eerste roman, die in 2021 verschijnt bij Atlas Contact.

 • kompagnie kistemaker
  >

  Missie Márquez - Op weg naar het einde (delen 10,11 en 12) - Kompagnie Kistemaker

  theater

  Missie Márquez - Op weg naar het einde (delen 10,11 en 12) - Kompagnie Kistemaker

  theater

bekijk alle voorstellingen

terug naar boven Λ