Lente-Uitjes: Mijn moeder is een diva 8+ - De Toneelmakerij

Lente-Uitjes: Mijn moeder is een diva 8+

De Toneelmakerij

Viktor en Valencia zijn een tweeling. Ze lijken helemaal niet op elkaar maar hun moeder heeft gezegd dat ze een tweeling zijn. Dus het is waar. De moeder van Viktor en Valencia is een diva. Ze is modeontwerpster en draagt de meest flamboyante creaties. Ze heeft de hele wereld over gereisd en is overal aanbeden en geroemd, zegt ze zelf. Maar de laatste jaren ligt ze boven in haar slaapkamer te roken met de gordijnen dicht. Viktor en Valencia hoeven niet naar school want ze weten alles al. Hun moeder heeft hen precies verteld hoe het leven in elkaar zit. Zo weten ze bijvoorbeeld dat aardige mensen geld van je willen, dat muzikanten lui zijn, dat verliefdheid niet bijzonder is en dat champagne essentieel is bij een goed ontbijt.

Voor Mijn moeder is een diva slaan regisseur Paul Knieriem, Wart Kamps en Ellen Parren (tekst) de handen ineen. Het resultaat is een absurdistische tragikomedie over levenslessen, wijsheden en over dat wat je ouders zeggen niet perse altijd waar is.
terug <

voorstellingsinformatie
Tekst
Ellen Parren
Regie
Paul Knieriem
Spel
Abdelkarim el Baz, Wart Kamps & Ellen Parren
Locatie
Grote Zaal
mijn_moeder_is_een_diva
Sanne Peper

De vreemde wereld van Mijn moeder is een diva blijft nog lang na de voorstelling fascineren

Op zeer grappige en tegelijkertijd beklemmende wijze zet Mijn moeder is een diva zo een claustrofobische moeder-kindrelatie neer, waaraan alleen valt te ontsnappen door de ontroerende onderlinge loyaliteit van broer en zus.

NRC -

De Toneelmakerij maakt gedurfd, kwalitatief jeugdtheater voor alle leeftijdsgroepen, met liefde voor taal, interdisciplinair experiment en maatschappelijke betrokkenheid. Ze spelen in theaters maar zoeken hun publiek ook op in hun klaslokaal, waar de beleving intens en het contact maximaal is. Ze maken voorstellingen op locatie, werken in de wijken van Amsterdam en op zomerfestivals. Tijdens Lente-Uitjes 2018 stond De Toneelmakerij in de spotlight.

Sanne Peper

terug naar boven Λ