Istanbul, bericht van de andere kant - Michael Bloos/Stichting Nieuwe Helden

Istanbul, bericht van de andere kant

Michael Bloos/Stichting Nieuwe Helden

Door de verlening van de lockdown kan deze voorstelling helaas niet doorgaan. Heb je tickets, dan ontvang je van ons bericht.

Jullie vader is alles, inclusief zichzelf, kwijtgeraakt. Waar hij nu is weten we niet.

Op 21 november 2017 vertrekt de vader van theatermaker Michaël Bloos naar Istanbul. Een paar weken later worden hij en zijn zus gebeld door het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Wat volgt is een surrealistische zoektocht door de nauwe straten van een eeuwenoude stad. Terwijl hun vader in een geheel andere werkelijkheid door diezelfde stad dwaalt, dromend van Nobelprijswinnaar Oran Phamuk en zijn Museum van de Onschuld.

voor mij, zei hij, is theatraliteit toch iets anders
voor mij is het enkel de spanning tussen de feiten en de fictie
tussen wat er live op het podium aanwezig is; de feiten
en dat wat er gesuggereerd wordt; de fictie

In Istanbul- bericht van de andere kant zoekt Michaël Bloos in een tekst van Freek Vielen naar de grens van de werkelijkheid in relatie tot de psychoses en de vermissing van zijn vader. Het is een zoektocht naar wat het is zoon te zijn. Een zoektocht naar de werkelijkheid en zijn angst die te verliezen. Terwijl hij tegelijkertijd acteur is.
terug <

voorstellingsinformatie
Concept en regie
Michaël Bloos
Spel
Gillis Biesheuvel en Michaël Bloos
Tekst
Freek Vielen
Eindregie
Sanne van Rijn
Decor en muziek
Lucas Kramer
Locatie
Grote Zaal

Het is een omgeving waarin de zoektocht van de zoon gedijt: een letterlijke zoektocht, maar zeker ook een naar zichzelf, naar onderlinge relaties, naar de kern van theater, naar wat echt is en onecht, naar waar realiteit fictie wordt en wat theatraliteit is.

De ongrijpbare aanwezigheid van de muzikant is slechts een van de manieren waarop Bloos een gevoel van vervreemding inzet in Istanbul, bericht van de andere kant.

NRC -

Michaël Bloos (1988 te Utrecht) studeerde in 2012 af aan de Arnhemse Toneelschool. Sindsdien speelde hij onder meer bij het OT Rotterdam, Nationaal Toneel, de Veenfabriek, Stichting Nieuwe Helden, Discordia en ’t Barre Land. Daarnaast maakt en initieert hij zelf voorstellingen, hij was in 2013 in Theater Kikkers jonge makers-festival de Wintercollectie te zien onder de noemer Meijering&Bloos met de voorstelling Technokrets. Een voorstelling waarin twee tieners grip proberen te krijgen op hun leven onder het genot van een technobeat. Nu is hij terug onder zijn eigen naam en initiator van het project Universum van de Waanzin. De voorstelling Istanbul – bericht van de andere kant is onderdeel van dit project, een zoektocht naar de zin van de waan in theater, film en podcast.

bekijk alle voorstellingen

terug naar boven Λ