Metropolis 2 - Sadettin Kirmiziyüz / Troubleman / Het Nationale Theater

wo 01 t/m za 04 mei

Metropolis 2

Sadettin Kirmiziyüz / Troubleman / Het Nationale Theater

Een jaar na de gemeenteraadsverkiezingen is het stof neergedaald. De stad staat op zijn kop. De nieuwkomer, een rechts-populistische partij, heeft een verpletterende overwinning behaald en zwaait vanaf nu de scepter. We maken kennis met een nieuwe wethouder die schoon schip wil maken en de erfenis van links gepamper voorgoed uit wil wissen, zijn nieuwe woordvoerder met een dubbele agenda, en een ambitieuze journalist die op het punt staat een politiek schandaal bloot te leggen.
terug <

koop tickets >
data & tijden
voorstellingsinformatie
websites
concept & tekst
Sadettin Kirmiziyüz
met
Hein van der Heijden, Mariana Aparicio Torres, Kaspar Schellingerhout, Sadettin Kirmiziyüz e.a.
coproductie
Trouble Man & Het Nationale Theater
Locatie
Grote Zaal

Metropolis is een vierluik waarin het draait om de Stad, de Stedeling en de verhalen die zij voortbrengen. Metropolis #2 geeft ons een inzicht in misschien wel het belangrijkste politieke orgaan in ons land: de gemeenteraad. Een jaar lang volgt theatermaker Sadettin Kırmızıyüz de jonge, idealistische partijen die in maart 2018 voor het eerst in de gemeenteraad plaatsnemen, maar ook de partijen die al tijden de gevestigde orde vertegenwoordigen. Houden hun idealen stand in de politieke praktijk? Blijven ze bij elkaar?

Foto: Joost de Haas

Sinds seizoen 2017-2018 werkt Sadettin Kırmızıyüz met zijn stichting Trouble Man samen met Het Nationale Theater aan vier voorstellingen onder de naam Metropolis. Geïnspireerd door de tv-serie The Wire wordt in elk deel van deze reeks een kernthema van het stedelijke leven onderzocht. Vorig seizoen was dat onderwijs en nu politiek. Daarna volgen nog media en criminaliteit. Uiteindelijk vormt de gehele serie een beeld van hoe de beste bedoelingen van hogerop de grootste gevolgen kunnen hebben voor de gewone burger. De voorstellingen staan op zichzelf en zijn dus los van elkaar te bekijken.


terug naar boven Λ