Metamorfosen - Theatergroep Aluin

  vr 11 t/m za 12 oktober

  Metamorfosen

  Theatergroep Aluin

  Na vele Griekse verhalen komt Aluin nu met een toneelbewerking van misschien wel het meest beroemde Romeinse gedichtenboek: Metamorfosen. Aluin speelt in een poëtische voorstelling de mooiste verhalen van Ovidius’ meesterwerk. Eeuwen na de val van het Romeinse Rijk dient zijn werk nog steeds als inspiratiebron voor vele dichters, onder wie William Shakespeare.

  Narcissus en Echo, Pyramus en Thisbe, Apollo en Daphne, Actaeon en Diana en nog meer prachtige, weemoedige verhalen over uitzinnige liefde en verstikkende afgunst, over hoogmoedige goden en wrede straffen, over eigenliefde en verraad, angst, verlies en vertrouwen. Alles verandert, niets vergaat.
  terug <

  koop tickets >
  data & tijden
  voorstellingsinformatie
  Teksten
  Ovidius en Erik Snel
  Vertaling
  M. d’Hane-Scheltema
  Spel
  Gabby Bakker en Victorine Plante
  Regie
  Erik Snel
  Locatie
  Kleine Zaal
  metamorfosen

  Aluin is sinds jaar en dag huisgezelschap van Theater Kikker. Vele klassiekers van hun hand zijn in ons theater te zien geweest. Schrijver (en artistiek leider van Aluin) Erik Snel is gefascineerd door historisch theater. Niet alleen biedt de geschiedenis prachtige verhalen, maar het leent zich ook om bijzondere gebeurtenissen en markante personages een stem te geven. Zo maakte Aluin een drieluik over de Vaderlandse Oorlog en is het gezelschap komende kerst te zien met De Hollanders waarin ze Utrecht (en omgeving) kennis laten maken met het Hollandse oertheater.

  bekijk alle voorstellingen

  terug naar boven Λ