Met Man & Macht - NUT (Nieuw Utrechts Toneel)

ma 01 oktober 2018

Met Man & Macht

NUT (Nieuw Utrechts Toneel)

Deze voorstelling is geweest
Benieuwd naar andere voorstellingen van NUT (Nieuw Utrechts Toneel)? Bekijk hier alle voorstellingen van NUT (Nieuw Utrechts Toneel)
Toneelschrijver Jibbe Willems heeft zichzelf ten doel gesteld om net als William Shakespeare groots wereldrepertoire te schrijven. Over macht, ambitie, hoogmoed en de onvermijdelijke val. Zoals Shakespeare met zijn koningsdrama’s de machthebbers van toen onder de loep nam, zo onderzoekt Jibbe de machthebbers van nu.
Samen met Greg Nottrot, theatermaker en artistiek leider van het NUT, sluit hij zichzelf drie weken op om deze thema’s te onderzoeken. Ze doen een poging het werkelijke plot van de eigentijdse mannen met macht op te tekenen. Samen verdiepen ze zich in Macbeth, King Lear en Richard II en de parallellen met bijvoorbeeld Trump, Willem-Alexander en Berlusconi.
Op drie maandagavonden in oktober nodigen zij bij dit onderzoek publiek uit. Ze proberen eerste tekstfragmenten uit, nodigen wellicht een deskundige uit op het gebied van macht en praten verder met het publiek.

Gastacteurs maandag 15 oktober: Dennis Coenen, Keja Klaasje Kwestro en Ariane Schluter

 
terug <

geweest
voorstellingsinformatie
website
concept
Jibbe Willems, Greg Nottrot
Locatie
Kleine Zaal

Jibbe Willems is afgestudeerd aan de Toneelacademie Maastricht. Sindsdien werkt hij als theaterauteur, -bewerker en -vertaler voor verschillende gezelschappen. Hij schrijft toneel, jeugdtheater, libretto’s en ook teksten voor muziektheater. Willems hanteert een rauw idioom, heeft geen behoefte aan keurig dicht geplamuurde poëzie en hij probeert in ieder stuk dat hij schrijft of vertaalt een onderzoek aan te gaan naar vorm en functie van de taal.

Voor Met Man & Macht werkt hij samen met het NUT (Nieuw Utrechts Toneel). Dit toneelgezelschap is diep verankerd in Utrecht en bestormt vanaf hier de rest van Nederland. Gedreven door grote nieuwsgierigheid naar dat wat ze nog niet kennen, maakt het NUT theater om het leven en de wereld te begrijpen. Met het publiek als actieve deelgenoot, gaan zij samen op een openbare zoektocht naar een antwoord op hun vragen.

Paul Hoes
bekijk alle voorstellingen

terug naar boven Λ