Merkel - Nineties Productions / Coproducers / Orkater

di 26 maart 2019

Merkel

Nineties Productions / Coproducers / Orkater

Deze voorstelling is geweest
Benieuwd naar andere voorstellingen van Nineties Productions / Coproducers? Bekijk hier alle voorstellingen van Nineties Productions / Coproducers
Angela Merkel, bondskanselier van Duitsland en stilzwijgend de leider van Europa, stopt. Het is het einde van een tijdperk. Nineties kruipt in de huid van de underdog uit de DDR die uitgroeide tot de machtigste vrouw ter wereld. Een muzikaal portret van deze ogenschijnlijk egoloze vrouw en het gespleten Europa dat zij achterlaat.
terug <

geweest
voorstellingsinformatie
website
van en met
Floor Houwink ten Cate, Anne Maike Mertens, Yannick Noomen, Benjamin Moen, Annelinde Bruijs
Locatie
Grote Zaal
Julian Maiwald

Nineties maakt muziektheatervoorstellingen waarin theater, muziek, literatuur, beeldende kunst en popcultuur schaamteloos door elkaar vloeien. Iconen, bekende stromingen, subculturen en tijdsgeesten worden onder de loep genomen, en geplaatst naast de tijd waarin we nu leven. Voor elke voorstelling wordt samengewerkt met andere acteurs, muzikanten, performers en vormgevers. Dit zorgt iedere keer voor een bonte verzameling van makers die als gelegenheidscollectief samenkomt. Eerdere voorstellingen zijn onder meer Billy the Kid a post-truth concert in court (Oerol, 2018), Noir (2017, via Kikker te zien in Kytopia), Untitled, 2017 (eveneens via Kikker te zien in Kytopia, geselecteerd voor Kikker Kiest en winnaar BNG Bank Nieuwe Theatermakersprijs).

De voorstelling Merkel wordt ondersteund door de Coproducers, een samenwerking van acht prominente theaters: Toneelschuur Haarlem, Verkadefabriek Den Bosch, Frascati Amsterdam, Het Nationale Theater Den Haag, Theater Rotterdam, Zwolse Theaters, De NWE Vorst Tilburg en Theater Kikker.

Julian Maiwald
bekijk alle voorstellingen

terug naar boven Λ