Merkel - Nineties Productions / Coproducers

  di 26 t/m do 28 maart

  Merkel

  Nineties Productions / Coproducers

  “Wir schaffen das.” Angela Merkel, Mutti van Duitsland en stilzwijgend de leider van Europa. Als publiek persoon is zij afwachtend, humaan, doortastend en de enige vrouw in een door mannen gedomineerde politieke wereld. Maar wie gaat er schuil achter haar publieke en politieke bestaan? We weten dat Angela is opgegroeid in de DDR waar haar vader het geloof predikte en dat ze natuurkunde heeft gestudeerd. Ze wordt verdacht van het spioneren voor de Stasi, schijnt graag Griekse gehaktballetjes te eten en schudt bij diners smeuïge Poetin-imitaties uit haar mouw. Merkel is een elektro-operateske voorstelling, een imaginaire reis door het leven van Merkel, vol political speeches, jeugdherinneringen, gedachtes alleen op de wc, pillow talks en angstdromen over het naderende einde van haar carrière.
  terug <

  koop tickets >
  data & tijden
  voorstellingsinformatie
  website
  van en met
  Floor Houwink ten Cate, Anne Maike Mertens, Yannick Noomen, Benjamin Moen, Annelinde Bruijs
  Locatie
  Grote Zaal

  Nineties maakt muziektheatervoorstellingen waarin theater, muziek, literatuur, beeldende kunst en
  popcultuur schaamteloos door elkaar vloeien. Iconen, bekende stromingen, subculturen en
  tijdsgeesten worden onder de loep genomen, en geplaatst naast de tijd waarin we nu leven. Voor elke voorstelling wordt samengewerkt met andere acteurs, muzikanten, performers en vormgevers. Dit zorgt iedere keer voor een bonte verzameling van makers die als gelegenheidscollectief samenkomt. Eerdere voorstellingen zijn onder meer Billy the Kid a post-truth concert in court (Oerol, 2018), Noir (2017, via Kikker te zien in Kytopia), Untitled, 2017 (eveneens via Kikker te zien in Kytopia, geselecteerd voor Kikker Kiest en winnaar BNG Bank Nieuwe Theatermakersprijs).

  De voorstelling Merkel wordt ondersteund door de Coproducers, een samenwerking van acht prominente theaters: Toneelschuur Haarlem, Verkadefabriek Den Bosch, Frascati Amsterdam, Het Nationale Theater Den Haag, Theater Rotterdam, Zwolse Theaters, De NWE Vorst Tilburg en Theater Kikker.


  terug naar boven Λ