Memento Mori- online - NINETIES PRODUCTIONS

wo 21 oktober 2020

online

Memento Mori- online

NINETIES PRODUCTIONS

Deze voorstelling is geweest
Benieuwd naar andere voorstellingen van NINETIES PRODUCTIONS? Bekijk hier alle voorstellingen van NINETIES PRODUCTIONS
2020 lijkt een mondiale memento mori te zijn geworden.[1] Daarom opent theatercollectief Nineties een online rouw resort. Trek je badjas en je slippers aan en ga mee op staycation om emotioneel te detoxen. In dit resort kun je rouwen om alles wat niet meer is: onverwachte ontmoetingen, vanzelfsprekende aanrakingen of een zeker inkomen. Maar laat bij ons ook je tranen vloeien voor verloren tijden en dierbaren. In dit online oord wordt er stilgestaan bij het voorbijgaan der dingen. Hier is er plek voor het sentiment van verlies om te zien wat ons dierbaar is, want is het niet juist de tijdelijkheid van alles wat ons leven om te leven maakt?

Memento Mori is een live geconstrueerde theatrale virtuele ontmoetingsplek, een cross-over tussen performance, dans, muziek, poëzie en web-art. Een virtueel ritueel als ode aan de vergankelijkheid van de mens.

Deze voorstelling is zowel offline bij te wonen, als online via een livestream.

Offline
De voorstelling Memento Mori wordt gespeeld op locatie in Het Huis Utrecht. Er is beperkt aantal kaarten beschikbaar.

Online
Je gaat de voorstelling bekijken via een livestream vanachter uw eigen computer. De online-locatie wordt later bekend gemaakt door middel van een weburl, welke je per e-mail zal ontvangen. Intussen kan je je voorbereiden op je staycation door het programma 'Zoom' (https://zoom.us) te installeren op je computer.

Let op: deze voorstelling is Engels gesproken.

[1] Memento Mori betekent “gedenk te sterven”.

terug <

geweest
voorstellingsinformatie
Concept
Nineties Productions
Makers/spelers
Yannick Noomen, Ibelisse Guardia Ferragutti, Maya Mertens, Marius Mensink, Christiaan Verbeek
Co-regie
Anne Maike Mertens & Floor Houwink ten Cate
Kostuumontwerp
Esmée Thomassen
Scenografie & Lichtontwerp
Julian Maiwald
Met dank aan
Amsterdams Fonds voor de Kunst, Fonds Podiumkunsten, Fonds 21, Prins Bernhard Cultuurfonds, Stichting Melanie, We Are Public, Theater Bellevue en Over het IJ Festival.
Locatie
online
memento_mori
Julian Maiwald

Daar grijpen de inhoud en vorm van dit project mooi in elkaar: wie sterft, verliest z’n lichamelijkheid, maar dit gebeurt online in zekere zin ook.

NRC -

Memento Mori is een prikkelende, meerduidige en contemplatieve ervaring – maar blijft tegelijkertijd het hele uur lang prettig om naar te kijken.

Nineties toont aan ontzettend innovatief te kunnen zijn.

Nineties Productions is een collectief van theatermakers met stevige wortels in de muziek. Eerdere voorstellingen speelden veelal op locatie, buiten de theaterzalen dus. Ze werden allen via Theater Kikker geprogrammeerd, zoals Untitled, 2017 en Noir, die beide op locatie te zien waren in Kytopia. Merkel was hun eerste reguliere theatertournee, onder meer ondersteund door de Coproducers, een netwerk van acht vlakke vloer theaters in het land. Zowel Merkel als Untitled werden geselecteerd voor kikkers reprisefestival Kikker Kiest. Memento Mori wordt gespeeld op locatie in Het Huis Utrecht en online.

bekijk alle voorstellingen

terug naar boven Λ