Memento Mori- online - NINETIES PRODUCTIONS

  wo 21 t/m za 24 oktober

  Memento Mori- online

  NINETIES PRODUCTIONS

  2020 lijkt een mondiale memento mori te zijn geworden en het theaterseizoen is afgeschreven.[1] Daarom opent theatercollectief Nineties in een online rouw resort. Trek je badjas en je slippers aan en ga mee op staycation om emotioneel te detoxen. In dit resort kun je rouwen om alles wat niet meer is: onverwachte ontmoetingen, vanzelfsprekende aanrakingen of een zeker inkomen. Maar laat bij ons ook je tranen vloeien voor verloren tijden en dierbaren. In dit online oord wordt er stilgestaan bij het voorbijgaan der dingen. Hier is er plek voor het sentiment van verlies om te zien wat ons dierbaar is, want is het niet juist de tijdelijkheid van alles wat ons leven om te leven maakt?

  Memento Mori is een live geconstrueerde theatrale virtuele ontmoetingsplek, een cross-over tussen performance, dans, muziek, poëzie en web-art. Een virtueel ritueel als ode aan de vergankelijkheid van de mens.

  Deze voorstelling is zowel offline bij te wonen, als online via een livestream.

  Offline
  De voorstelling Memento Mori wordt gespeeld op locatie in Het Huis Utrecht. Er is beperkt aantal kaarten beschikbaar.

  Online
  Je gaat de voorstelling bekijken via een livestream vanachter uw eigen computer. De online-locatie wordt later bekend gemaakt door middel van een weburl, welke je per e-mail zal ontvangen. Intussen kan je je voorbereiden op je staycation door het programma 'Zoom' (https://zoom.us) te installeren op je computer.

  Let op: deze voorstelling is Engels gesproken.

  [1] Memento Mori betekent “gedenk te sterven”.

  terug <

  koop tickets >
  data & tijden
  voorstellingsinformatie
  Concept
  Nineties Productions
  Makers/spelers
  Yannick Noomen, Ibelisse Guardia Ferragutti, Maya Mertens, Marius Mensink, Christiaan Verbeek
  Co-regie
  Anne Maike Mertens & Floor Houwink ten Cate
  Kostuumontwerp
  Esmée Thomassen
  Scenografie & Lichtontwerp
  Julian Maiwald
  Met dank aan
  Amsterdams Fonds voor de Kunst, Fonds Podiumkunsten, Fonds 21, Prins Bernhard Cultuurfonds, Stichting Melanie, We Are Public, Theater Bellevue en Over het IJ Festival.
  memento-mori

  Nineties Productions is een collectief van theatermakers met stevige wortels in de muziek. Eerdere voorstellingen speelden veelal op locatie, buiten de theaterzalen dus. Ze werden allen via Theater Kikker geprogrammeerd, zoals Untitled, 2017 en Noir, die beide op locatie te zien waren in Kytopia. Merkel was hun eerste reguliere theatertournee, onder meer ondersteund door de Coproducers, een netwerk van acht vlakke vloer theaters in het land. Zowel Merkel als Untitled werden geselecteerd voor kikkers reprisefestival Kikker Kiest. Memento Mori wordt gespeeld op locatie in Het Huis Utrecht en online.

  bekijk alle voorstellingen

  terug naar boven Λ