Mauerfrei - Mauerfrei

do 01 januari

Mauerfrei

Mauerfrei

Als kleindochter van een Duitse nazi en een Nederlandse verzetsheld is Carolien Zimmermann  gefascineerd door tegenstellingen: Duitsland-Nederland, dader-slachtoffer, man-vrouw, vader-moeder, oost-west, oorlog en vrede. In Mauerfrei gaat ze, begeleid door slagwerker/componist Daniel Cross, op zoek naar de ultieme non-dualiteit, bevrijd van familiegeheimen en andere erfelijke belasting. Scherend langs mijlpalen van de vorige eeuw, overvallen door wetenschappelijke mijmeringen en fijnzinnige observaties proberen Zimmermann&Cross de ziel van de 21ste eeuw te vangen, om hem vervolgens met luidruchtige muzikale uitspattingen weer vrij te laten.
terug <

voorstellingsinformatie
regie
Wouter Eizenga
spel
Carolien Zimmermann
muziek
Daniel Cross
Kris van Veen

Met een Duitse vader en een Nederlandse moeder groeide Carolien Zimmermann (1970) op in West-Berlijn. Ze zag de muur vallen 1989. Daarna ging zij naar Utrecht en studeerde aan de acteursopleiding van de HKU. Carolien’s Duitse opa was een nazi, haar Nederlandse opa een verzetsheld. Dit onwaarschijnlijke maar waar gebeurde verhaal was de basis voor haar vorige voorstelling Ik ben niet de oorlog, die ze samen met Daniel Cross maakte. Voor haar vierde solo Mauerfrei werkt Carolien weer samen met Cross. Daniel Cross is slagwerker, componist en artistiek leider van het Rosa Ensemble, een hedendaags elektro/akoestisch ensemble.

Theater na de Dam
Na de Nationale Dodenherdenking op 4 mei om 21.00 uur zetten artiesten en theatermakers zich in om deze dag van extra betekenis te voorzien. In theaters en locaties in heel Nederland spelen tijdens deze zesde editie van Theater Na de Dam gelijktijdig meer dan vijftig voorstellingen, die ieder op hun eigen manier betrekking hebben op de Tweede Wereldoorlog. In Theater Kikker zijn dit jaar twee voorstellingen te zien die zich verhouden tot WOII. Naast Mauerfrei van Zimmermann&Cross zijn ook De Maliebaanmonologen van theatergroep Aluin te zien.

Meer informatie over Theater Na de Dam op www.theaternadedam.nl

bekijk alle voorstellingen

terug naar boven Λ