Matglazen Vensters - Dood Paard i.s.m. Adelheid&Zina

ma 07 mei 2018

Matglazen Vensters

Dood Paard i.s.m. Adelheid&Zina

Deze voorstelling is geweest
Benieuwd naar andere voorstellingen van Dood Paard i.s.m. Adelheid&Zina? Bekijk hier alle voorstellingen van Dood Paard i.s.m. Adelheid&Zina
Doeze en Tacita: een echtpaar aan de verkeerde kant van de vijftig. Wat misschien ooit liefde is geweest heeft allang de vorm aangenomen van gewenning en berusting. Het leven is zijn beloften niet nagekomen; de wereld verandert sneller dan dit tweetal bij kan houden. Het water in de stille vijver van hun leven klotst hoog op wanneer Beau zich meldt. Hij is de zoon uit een eerder huwelijk van Doeze. Met de schijnbare achteloosheid van een beroepsgokker en met de kilte van een geboren cynicus speelt hij dit echtpaar uit elkaar. Als een geamuseerde kwakzalver ziet Beau wat voor kwetsuren hij veroorzaakt en als een koele onderzoeker bestudeert hij de machteloze strijd tussen deze twee intens vermoeide geliefden.
terug <

geweest
voorstellingsinformatie
website
spel
Kuno Bakker, Titus Muizelaar en Manja Topper
tekst
Rob de Graaf
Locatie
Grote Zaal
Sanne Peper
Sanne Peper

Manja Topper, Titus Muizelaar en Kuno Bakker spelen in Matglazen vensters mensen die ieder op hun eigen manier zoeken naar manieren om zich staande te houden in een harde en zelfzuchtige wereld. Na de locatievoorstelling Eiland (2015) waarin Manja Topper en Titus Muizelaar voor het eerst optraden als Doeze en Tacita, wordt Matglazen vensters het tweede stuk dat ‘vaste’ Dood Paard-auteur Rob de Graaf schrijft voor deze twee spelers, aangevuld met Dood Paard-kernlid Kuno Bakker.

In de 22 jaar dat het Amsterdamse toneelgezelschap Dood Paard bestaat heeft de groep een geheel eigen stijl van theater maken ontwikkeld, die kan herleid worden tot een aantal uiterlijke elementen: de logoachtige affiches van Kuno Bakker, de bij elkaar geraapte toneelbeelden, de open houding van de spelers naar het aanwezige publiek. Grondgedachte is dat de acteurs als individuele persoonlijkheden voelbaar en zichtbaar blijven. De werkwijze is steeds collectief: zonder regisseur of vormgever zijn het de acteurs zelf die de voorstelling bepalen. Als sinds hun oprichten speelt Doodpaard hun voorstellingen in Theater Kikker, met als een van de hoogtepunten Volpone (2016), ook te zien in Kikker Kiest. Voor de voorstelling Matglazen Vensters slaan ze voor de tweede keer de handen ineen met Female Economy, het gezelschap van Adelheid Roosen. Eerder maakte Dood Paard en Female Economy samen de locatievoorstelling Eiland. Deze voorstelling, ook geschreven door Rob de Graaf, ging wederom over het echtpaar Doeze en Tacita.

Sanne Peper

Er wordt door alle drie acteurs mooi gespeeld. Niet groots en meeslepend, maar overtuigend in de kleine dingen, als veelzeggende gezichtsuitdrukkingen en lichaamstaal.

Volkskrant -
bekijk alle voorstellingen

terug naar boven Λ