Männerbund - Lars Brinkman/Theater Na de dam

do 07 t/m vr 08 mei

Männerbund

Lars Brinkman/Theater Na de dam

Alle voorstellingen tot en met 1 juni gaan niet door. Heb je tickets dan ontvang je hierover bericht.

Het Homomonument, Amsterdam. Drie roze driehoeken in graniet, gelegen op de Westermarkt, waar elk jaar op 4 mei de vervolging van homoseksuelen overal ter wereld wordt herdacht. Wat weinig mensen weten is dat er tijdens de Tweede Wereldoorlog een grote daling is geweest in de vervolging van homoseksuelen in Nederland. Sterker nog, de homo-scène leek in de bezettingstijd zelfs te floreren.

Getriggerd door deze bevindingen probeert acteur en theatermaker Lars Brinkman een nieuw licht te werpen op de geschiedenis die we allemaal denken te kennen. Is slachtofferschap verslavend? Is er een verband tussen homoseksualiteit en fascisme? Wat heeft de hechte mannenband, de aantrekkingskracht van het uniform en de verafgoding van het mannelijke lijf binnen het SS-leger met elkaar te maken?

In Männerbund vraagt Lars, zelf homoseksueel, zich af waarom we ons laten leiden door ongemak en schaamte in gesprekken over zaken die simpelweg niet eenduidig zijn. Hoe kunnen we op zoek gaan naar een eerlijke vorm van emancipatie?
terug <

afgelast >
data & tijden
voorstellingsinformatie
concept & spel
Lars Brinkman
coach
Martijn de Rijk
met dank aan
Collectie Jan Carel Warffemius, Anna Tijsseling, Piet Boogert
Locatie
Kleine Zaal
lars_brinkman

Männerbund is een sterk pamflet waarin de verzwegen lelijkheid van de homovervolging in Nederland onder de aandacht gebracht wordt. (…) Het belang van Brinkmans verhaal is te groot om bij een eenmalige uitvoering te blijven.

Acteur en theatermaker Lars Brinkman studeerde in 2017 af als acteur aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Hij vormde samen met Ayla Satijn het duo MORPHEUS en onder deze naam gooiden zij hoge ogen tijdens het Café Theater Festival en het Fringe Festival met de voorstellingen Droombeeld en Schemertijd. Daarnaast was hij als acteur te zien in de voorstelling Pride van Sarah Ringoet over de homocultuur. In 2018 stond Lars in Theater Kikker met The Bitchboy Project, een voorstelling over mannelijkheid en vrouwelijkheid.

bekijk alle voorstellingen

terug naar boven Λ