Männerbund - Lars Brinkman

vr 07 mei 2021

Op locatie TK

Männerbund

Lars Brinkman

Deze voorstelling is geweest
Benieuwd naar andere voorstellingen van Lars Brinkman? Bekijk hier alle voorstellingen van Lars Brinkman
Door de verlening van de lockdown kan deze voorstelling helaas niet doorgaan. Heb je tickets, dan ontvang je van ons bericht.

Het Homomonument, Amsterdam. Drie roze driehoeken in graniet, gelegen op de Westermarkt, waar elk jaar op 4 mei de vervolging van homoseksuelen overal ter wereld wordt herdacht. Wat weinig mensen weten is dat er tijdens de Tweede Wereldoorlog een grote daling is geweest in de vervolging van homoseksuelen in Nederland. Sterker nog, de homo-scène leek in de bezettingstijd zelfs te floreren.

Getriggerd door deze bevindingen probeert acteur en theatermaker Lars Brinkman een nieuw licht te werpen op de geschiedenis die we allemaal denken te kennen. Is slachtofferschap verslavend? Is er een verband tussen homoseksualiteit en fascisme? Wat heeft de hechte mannenband, de aantrekkingskracht van het uniform en de verafgoding van het mannelijke lijf binnen het SS-leger met elkaar te maken?

In Männerbund vraagt Lars, zelf homoseksueel, zich af waarom we ons laten leiden door ongemak en schaamte in gesprekken over zaken die simpelweg niet eenduidig zijn. Hoe kunnen we op zoek gaan naar een eerlijke vorm van emancipatie?
terug <

geweest
voorstellingsinformatie
concept & spel
Lars Brinkman
coach
Martijn de Rijk
met dank aan
Collectie Jan Carel Warffemius, Anna Tijsseling, Piet Boogert
Locatie
Op locatie TK
lars_brinkman

Männerbund is een sterk pamflet waarin de verzwegen lelijkheid van de homovervolging in Nederland onder de aandacht gebracht wordt. (…) Het belang van Brinkmans verhaal is te groot om bij een eenmalige uitvoering te blijven.

Theaterkrant

Acteur en theatermaker Lars Brinkman studeerde in 2017 af als acteur aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Hij vormde samen met Ayla Satijn het duo MORPHEUS en onder deze naam gooiden zij hoge ogen tijdens het Café Theater Festival en het Fringe Festival met de voorstellingen Droombeeld en Schemertijd. Daarnaast was hij als acteur te zien in de voorstelling Pride van Sarah Ringoet over de homocultuur. Eerder presenteerde hij in Theater Kikker The Bitchboy Project, een voorstelling die voortkwam uit de wens van Lars om een eigen voorstelling te maken over mannelijkheid en vrouwelijkheid. Vorige seizoen bracht Lars Männerbund – aan de keukentafel, vanuit zijn eigen huis.

bekijk alle voorstellingen

terug naar boven Λ