MAJKA - Sandra Kramerová / Theater De Generator

  di 18 t/m wo 19 januari

  MAJKA

  Sandra Kramerová / Theater De Generator

  In de multimediavoorstelling MAJKA zoomt de Amsterdamse choreograaf Sandra Kramerová in op de verschillen en overeenkomsten tussen Oost- en West-Europese vrouwelijkheid. Het buitenaardse meisje Majka is hard aan het werk om een geëmancipeerde Tsjechoslowaakse vrouw te worden. Hoe leert Majka, afkomstig van de planeet Gurun, vrouwelijk gedrag aan? Wat leert ze van reclame, televisie en propaganda uit het Tsjecho-Slowakije van de jaren '70?

  Geïnspireerd door een populaire Tsjechoslowaakse tv-serie, belichaamt Sandra het personage van een buitenaards meisje dat vrouwelijk gedrag leert van tv-reclames en socialistische Tsjechoslowaakse propaganda. Terwijl deze beelden in de kinderlijke blik van Majka opgezogen worden, leert ze vrouwelijk gedrag te begrijpen door het te imiteren.

  In deze choreografie krijgen objecten, afbeeldingen en kostuums nieuwe betekenis, verandert onschuld in iets duisters en zien we een worsteling tussen verschillende identiteiten: cultuur, etniciteit en gender.
  terug <

  tickets >
  data & tijden
  voorstellingsinformatie
  https://www.sandrakramerova.com/
  https://www.theaterdegenerator.nl/
  Choreografie en dans
  Sandra Kramerová
  Visuals
  Álvaro Congosto
  Muziekontwerp
  Denisa Uherová
  Scenografie
  Sofie Moritz
  Lichtontwerp
  Boaz van den Ban
  Techniek
  Sanne Hensen
  Dramaturgie
  Freek Duinhof
  Productieleiding
  Fayola Antonius
  Artistieke begeleiding
  Pavel Zuštiak
  Coaching
  Ioana Tudor
  PR & Marketing
  Erik Groenewold
  PR vormgeving
  Jurre Verhoog & Dominika Kramerová
  Fotografie
  Sjoerd Derine
  Met dank aan
  Igor Vrebac en Mira Feticu.
  Locatie
  Kleine Zaal
  majka_sandra_kramerova
  Sjoerd Derine

  Met een gebalanceerde en uitgedachte combinatie wordt een streep gezet onder vrouwelijke archetypes die schijnbaar nog lang niet de wereld uit zijn.

  Sandra Kramerová is een Amsterdamse dansmaker van Slowaakse komaf met internationale ervaring in Slowakije, Israël en New York. Momenteel wordt zij als Nieuwe Maker ondersteund door Fonds Podiumkunsten. In samenwerking met Theater de Generator in Leiden, maakt Sandra sterk fysiek werk geïnspireerd door haar culturele achtergrond.

  Voordat ze in 2018 naar Nederland kwam, ging haar avondvullende debuut GAME ON! in première bij Dixon Place in NYC en produceerde ze haar dansfilm LADIA (2017).

  LADIA, gebaseerd op originele toneelchoreografie en geregisseerd door Álvaro Congosto, is vertoond op festivals zoals Cinedans en het San Francisco Dance Film Festival en won diverse prijzen op het  BRAGA International video dance festival, Festival de Corporalidad Expandida, Portland Dance Film Fest, ARTS TRIANGLE en Rollout Dance Film Festival.

  bekijk alle voorstellingen

  terug naar boven Λ