Maandagavond On Tour (M.O.T.) - De Nwe Tijd

do 01 januari

Maandagavond On Tour (M.O.T.)

De Nwe Tijd

Oscar Wilde zei ooit: “Alles in het leven draait om seks. Behalve seks. Seks draait om macht.” Maar is dat werkelijk zo, Oscar? En zelfs als het zo is, hoe zit het dan precies met de liefde?

Na drie seizoenen succes in eigen huis in Antwerpen gaat De Nwe Tijd ‘on tour’ met hun befaamde maandagavonden. Rebekka de Wit, Freek Vielen en Suzanne Grotenhuis komen naar Utrecht en spreken over wat hen die maand geraakt heeft in het nieuws, hun leven en het universum.

Rebekka, Freek en Suzanne willen het graag over de liefde hebben. Van onhandige puberzoen tot #MeToo-stellingname, van bonobo-promiscuïteit tot vogeltjesparingsdans en van liefdesbrief tot vechtscheiding; het zijn een paar ingrediënten die in de weken voor Valentijnsdag worden samengesmolten tot een unieke en actuele liefdesshow. Maak je op voor persoonlijke ontboezemingen en politieke statements, literatuur, comedy en live muziek. Kortom, een avond die echt ergens over gaat met de ongedwongenheid van een goed gesprek in je lievelingscafé.

Met als gast: stand up filosoof Laura van Dolron en theatermaker/actrice Sietse Remmers (winnaar van de Maandagavond on tour schrijfwedstrijd).
terug <

voorstellingsinformatie
Van en met
Suzanne Grotenhuis, Freek Vielen, Rebekka de Wit en gasten
Locatie
Grote Zaal
maandagavond

Misschien wel de plezierigste momenten van het voorbije cultuurseizoen waren de maandagavonden van De Nwe Tijd. Elke eerste maandag van de maand organiseert het theatergezelschap van Freek Vielen, Suzanne Grotenhuis en Rebekka de Wit een avond waarop ze in hun stadspand aan de Antwerpse Sint-Paulusstraat en samen met gasten eigen teksten brengen. Vanaf januari ben ik gaan kijken, en ik vond het elke keer weer van een wonderlijk niveau – het stuntelige van die avonden dat alle verwachtingen wegneemt zit daar, toegegeven, misschien wel voor iets tussen (…) Ze zijn complexloos persoonlijk, zonder de rest van de wereld buiten te sluiten.

KNACK - Peter Casteels

De Nwe Tijd is een theaterhuis in Antwerpen onder leiding van Freek Vielen, Suzanne Grotenhuis en Rebekka de Wit. De Nwe Tijd is een gevolg van deTijd, dat twintig jaar werd geleid door Lucas Vandervost. De Nwe Tijd maakt van taal theater. Maandelijks, onder de titel Maandagavond On Tour, openen ze de deuren van hun huis en nodigen ze wetenschappers, politici, journalisten en muzikanten uit en stellen hen vragen over vandaag, gisteren en morgen. Over waar we vandaan komen en waar het naartoe gaat. Op basis van dat doorlopende onderzoek maken ze met gevoel voor humor en verdriet poëtische voorstellingen. De Nwe Tijd is regelmatig te zien in Theater Kikker. Onder meer met hun serie Heimat (1,2 en 3). Deel 2 en 3 werden geselecteerd voor Kikker’s ‘best of’ festival Kikker Kiest.


terug naar boven Λ