Love for Love - De Theatertroep

do 05 maart 2020

Love for Love

De Theatertroep

Deze voorstelling is geweest
Benieuwd naar andere voorstellingen van De Theatertroep? Bekijk hier alle voorstellingen van De Theatertroep
De Theatertroep speelt een eigen bewerking van de nieuwe Nederlandse vertaling van Love for Love. Een flitsende komedie van schuldeisers, schunnigheid, schandaal, en pikante seksuele roddels. De Theatertroep kijkt onder rokjes, in pantalons en achter kuisheidsgordels. William Congreve toont de liefde in al zijn variaties, omdat het spel der liefde bij uitstek altijd verheven en plat tegelijk is, net als elke geslaagde komedie.

Met deze nieuwe enscenering brouwt de Theatertroep een hedendaags medicijn tegen de preutsheid die om de zoveel tijd weer zijn witgepoederde vollemaansgezicht laat zien, onder telkens andere voorwendselen en in telkens nieuwe onverwachte vormen. De leden zetten puriteinen van alle pluimage in hun ondergoed, historisch en hedendaags. Ze trekken zich niets aan van iedere afbakening binnen het genderspectrum, maar walsen er met liefde en naar hartenlust, als altijd, dwars doorheen. Mannen spelen vrouwen die mannen spelen die doen alsof ze vrouwen zijn en andersom en elke nieuwe combinatie is onder de lakens even waarschijnlijk als onwaarschijnlijk. Knecht of meester, jonkvrouw of eunuch, vrijgezel of oude vrijster; iedereen komt aan zijn trekken.
terug <

geweest
voorstellingsinformatie
Naar een tekst van
William Congreve
Vertaling
Han van der Vegt
Bewerking en enscenering
De Theatertroep
Locatie
Grote Zaal
love_for_love
Jorn Heijdenrijk

Onderwijl laat De Theatertroep zien dat hun Love for love niet alleen over jolijt, over-spel en verkleedpartijen gaat. Het collectief laat zien dat discussies over gender, identiteit, vrouw- en manbeelden altijd tijdgebonden zijn.

Love for Love is namelijk een klassieke comedy of manners, vol intriges, roddel, geldwolverij en opportunisme, met gewin als inzet en lust als middel. Heerlijk.

De Theatertroep is een collectief van tien toneelspelers met een herkenbare speelstijl waarin de mechaniek van het theatermaken wordt blootgelegd. Met hun Vaudeville-programma’s maakten ze furore op festival De Parade maar ook bij ons in Theater Kikker, waar het gezelschap het afgelopen seizoen te zien was met een heuse Vaudeville week. Maar ook waren ze te zien met een komedie van Shakespeare (Twelfth Night), een speciaal geschreven stuk van Judith Herzberg (Hoe echt is echt echt) met Zonder toestemming, een verzameling losse theaterscènes en afgelopen seizoen met Opgediept, opnieuw een samenwerking met Judith Herzberg. Eerder dit seizoen is de Theatertroep te zien met Vaudeville IV.

Jorn Heijdenrijk
 • non_creators_company
  >

  Spread the sadness – een missverkiezing van tranen - Max & Rosita

  theater

  Spread the sadness – een missverkiezing van tranen - Max & Rosita

  theater

bekijk alle voorstellingen

terug naar boven Λ