Love for Love - De Theatertroep

  do 05 t/m za 07 maart

  Love for Love

  De Theatertroep

  De Theatertroep speelt een eigen bewerking van de nieuwe Nederlandse vertaling van Love for Love. Een flitsende komedie van schuldeisers, schunnigheid, schandaal, en pikante seksuele roddels. De Theatertroep kijkt onder rokjes, in pantalons en achter kuisheidsgordels. William Congreve toont de liefde in al zijn variaties, omdat het spel der liefde bij uitstek altijd verheven en plat tegelijk is, net als elke geslaagde komedie.

  Met deze nieuwe enscenering brouwt de Theatertroep een hedendaags medicijn tegen de preutsheid die om de zoveel tijd weer zijn witgepoederde vollemaansgezicht laat zien, onder telkens andere voorwendselen en in telkens nieuwe onverwachte vormen. De leden zetten puriteinen van alle pluimage in hun ondergoed, historisch en hedendaags. Ze trekken zich niets aan van iedere afbakening binnen het genderspectrum, maar walsen er met liefde en naar hartenlust, als altijd, dwars doorheen. Mannen spelen vrouwen die mannen spelen die doen alsof ze vrouwen zijn en andersom en elke nieuwe combinatie is onder de lakens even waarschijnlijk als onwaarschijnlijk. Knecht of meester, jonkvrouw of eunuch, vrijgezel of oude vrijster; iedereen komt aan zijn trekken.
  terug <

  koop tickets >
  data & tijden
  voorstellingsinformatie
  Naar een tekst van
  William Congreve
  Vertaling
  Han van der Vegt
  Bewerking en enscenering
  De Theatertroep
  Locatie
  Grote Zaal
  de_theatertroep

  De Theatertroep is een collectief van tien toneelspelers met een herkenbare speelstijl waarin de mechaniek van het theatermaken wordt blootgelegd. Met hun Vaudeville-programma’s maakten ze furore op festival De Parade maar ook bij ons in Theater Kikker, waar het gezelschap het afgelopen seizoen te zien was met een heuse Vaudeville week. Maar ook waren ze te zien met een komedie van Shakespeare (Twelfth Night), een speciaal geschreven stuk van Judith Herzberg (Hoe echt is echt echt) met Zonder toestemming, een verzameling losse theaterscènes en afgelopen seizoen met Opgediept, opnieuw een samenwerking met Judith Herzberg. Eerder dit seizoen is de Theatertroep te zien met Vaudeville IV.

  bekijk alle voorstellingen

  terug naar boven Λ