Lostmovements - Jan Martens / GRIP

  wo 24 t/m do 25 april

  Lostmovements

  Jan Martens / GRIP

  Jan Martens en Marc Vanrunxt bundelen hun krachten in Lostmovements. Twee generaties dansmakers die op zoek gaan naar vergeten en verloren bewegingen, maar ook naar nieuwe intenties en ambities voor de (dans)toekomst. Of wordt deze dansvoorstelling toch een prelude op het verleden van de dans, van dansbewegingen, van motieven en van motivaties? Of misschien wordt het een vervolg op Solo Voor Duizend Mannen (Marc Vanrunxt, 1982) of een knipoog naar Symphonie pour un Homme Seul (Maurice Béjart, 1966).
  terug <

  koop tickets >
  data & tijden
  voorstellingsinformatie
  concept
  Marc Vanrunxt & Jan Martens
  dans
  Jan Martens
  ruimte
  Katleen Vinck
  licht
  Stef Alleweireldt
  techniek
  Michel Spang
  artistiek advies
  Marie-Anne Schotte
  productie
  Grip & Kunst/Werk
  Locatie
  Grote Zaal
  Louie Mattarelli

  De Belgische choreograaf Jan Martens zoekt in zijn werk de balans tussen het conceptuele enerzijds en het vertellen van verhalen anderzijds. Hij laat zich daarbij leiden door zijn oog voor de schoonheid van de incomplete mens, mensen van vlees en bloed. Martens’ nieuwste choreografie maakt hij in met samenwerking met Marc Vanrunxt.

  Vanrunxt tracht in zijn choreografieën een nieuwe definitie te vormen van begrippen als tijd, ruimte, energie en aanwezigheid. Hij onderzoekt daarvoor de grenzen van dans als medium en choreografie als taal. Vanrunxt was erbij in de vroege jaren 80, bij het begin van de vernieuwende dansgolf in Vlaanderen. Jan Martens zorgt, ondertussen een paar generaties verder, voor de opvolging en voortzetting hiervan. De artistieke wegen van dansers en choreografen Marc Vanrunxt en Jan Martens kruisten elkaar geregeld in het verleden en komen nu samen in de vorm van een solo voor Jan.


  terug naar boven Λ