lostmovements - Jan Martens / GRIP

wo 24 april 2019

lostmovements

Jan Martens / GRIP

Deze voorstelling is geweest
Benieuwd naar andere voorstellingen van Jan Martens / GRIP? Bekijk hier alle voorstellingen van Jan Martens / GRIP
Helaas moet de dansvoorstelling lostmovements van Jan Martens worden geannuleerd. Mensen die al een kaartje hebben krijgen spoedig hun geld teruggestort. Over eventuele vervangende speeldata is momenteel nog niets bekend.

 

‘Lost is just another word for waiting to be found’ – Noah Charney

De artistieke wegen van dansers en choreografen Marc Vanrunxt en Jan Martens kruisten elkaar geregeld in het verleden. Nu komen ze samen in lostmovements, een solovoorstelling waarbij Vanrunxt en Martens zich lieten inspireren door belangrijke choreografen, componisten en andere rolmodellen uit het heden en verleden.

lostmovements is een overgave aan de muziek, aan het materiaal en aan elkaar. Het is een genereuze voorstelling die uitersten opzoekt, met de focus op de dansende mens die ongegeneerd opgaat in het universum van de ander.
terug <

geweest
voorstellingsinformatie
van
Marc Vanrunxt & Jan Martens
met
Jan Martens
ruimte
Katleen Vinck
lichtontwerp
Stef Alleweireldt
muziekbewerking
Els Mondelaers
recording & mastering muziek Els Mondelaers
Strijbos & Van Rijswijk
kostuums
een selectie uit de collecties van Rick Owens
artistiek advies
Marie-Anne Schotte
teksten
Lieve Dierckx & Rudi Meulemans
technische leiding
Michel Spang
productie
Kunst/Werk & GRIP
internationale spreiding
A Propic / Line Rousseau & Marion Gauvent
coproductie
deSingel internationale kunstcampus Antwerpen
residenties
STUK Leuven, O Espaço do Tempo Montemor-o-Novo
met steun van
de Vlaamse Overheid
met dank aan
Lynda Gaudreau & Truus Bronkhorst
Locatie
Grote Zaal
Raymond Mallentjer

Terwijl de modernistische, atonale, gebeeldhouwde muziek van Penderecki verdoeming en ondergang oproept, danst Martens de sterren van de hemel, werkelijk lyrisch en onbevangen, vol overgave.

De Belgische choreograaf Jan Martens zoekt in zijn werk de balans tussen het conceptuele enerzijds en het vertellen van verhalen anderzijds. Hij laat zich daarbij leiden door zijn oog voor de schoonheid van de incomplete mens, mensen van vlees en bloed. Martens’ nieuwste choreografie maakt hij in met samenwerking met Marc Vanrunxt.

Vanrunxt tracht in zijn choreografieën een nieuwe definitie te vormen van begrippen als tijd, ruimte, energie en aanwezigheid. Hij onderzoekt daarvoor de grenzen van dans als medium en choreografie als taal. Vanrunxt was erbij in de vroege jaren 80, bij het begin van de vernieuwende dansgolf in Vlaanderen. Jan Martens zorgt, ondertussen een paar generaties verder, voor de opvolging en voortzetting hiervan. De artistieke wegen van dansers en choreografen Marc Vanrunxt en Jan Martens kruisten elkaar geregeld in het verleden en komen nu samen in de vorm van een solo voor Jan.

bekijk alle voorstellingen

terug naar boven Λ