lostmovements - Jan Martens / GRIP

  wo 24 t/m do 25 april

  lostmovements

  Jan Martens / GRIP

  ‘Lost is just another word for waiting to be found’ – Noah Charney

  De artistieke wegen van dansers en choreografen Marc Vanrunxt en Jan Martens kruisten elkaar geregeld in het verleden. Nu komen ze samen in lostmovements, een solovoorstelling waarbij Vanrunxt en Martens zich lieten inspireren door belangrijke choreografen, componisten en andere rolmodellen uit het heden en verleden.

  lostmovements is een overgave aan de muziek, aan het materiaal en aan elkaar. Het is een genereuze voorstelling die uitersten opzoekt, met de focus op de dansende mens die ongegeneerd opgaat in het universum van de ander.
  terug <

  koop tickets >
  data & tijden
  voorstellingsinformatie
  van
  Marc Vanrunxt & Jan Martens
  met
  Jan Martens
  ruimte
  Katleen Vinck
  lichtontwerp
  Stef Alleweireldt
  muziekbewerking
  Els Mondelaers
  recording & mastering muziek Els Mondelaers
  Strijbos & Van Rijswijk
  kostuums
  een selectie uit de collecties van Rick Owens
  artistiek advies
  Marie-Anne Schotte
  teksten
  Lieve Dierckx & Rudi Meulemans
  technische leiding
  Michel Spang
  productie
  Kunst/Werk & GRIP
  internationale spreiding
  A Propic / Line Rousseau & Marion Gauvent
  coproductie
  deSingel internationale kunstcampus Antwerpen
  residenties
  STUK Leuven, O Espaço do Tempo Montemor-o-Novo
  met steun van
  de Vlaamse Overheid
  met dank aan
  Lynda Gaudreau & Truus Bronkhorst
  Locatie
  Grote Zaal
  Raymond Mallentjer

  Terwijl de modernistische, atonale, gebeeldhouwde muziek van Penderecki verdoeming en ondergang oproept, danst Martens de sterren van de hemel, werkelijk lyrisch en onbevangen, vol overgave.

  De Belgische choreograaf Jan Martens zoekt in zijn werk de balans tussen het conceptuele enerzijds en het vertellen van verhalen anderzijds. Hij laat zich daarbij leiden door zijn oog voor de schoonheid van de incomplete mens, mensen van vlees en bloed. Martens’ nieuwste choreografie maakt hij in met samenwerking met Marc Vanrunxt.

  Vanrunxt tracht in zijn choreografieën een nieuwe definitie te vormen van begrippen als tijd, ruimte, energie en aanwezigheid. Hij onderzoekt daarvoor de grenzen van dans als medium en choreografie als taal. Vanrunxt was erbij in de vroege jaren 80, bij het begin van de vernieuwende dansgolf in Vlaanderen. Jan Martens zorgt, ondertussen een paar generaties verder, voor de opvolging en voortzetting hiervan. De artistieke wegen van dansers en choreografen Marc Vanrunxt en Jan Martens kruisten elkaar geregeld in het verleden en komen nu samen in de vorm van een solo voor Jan.

  bekijk alle voorstellingen

  terug naar boven Λ