Lostmovements - Jan Martens / GRIP

wo 24 t/m do 25 april

Lostmovements

Jan Martens / GRIP

Jan Martens en Marc Vanrunxt bundelen hun krachten in Lostmovements. Twee generaties dansmakers die op zoek gaan naar vergeten en verloren bewegingen, maar ook naar nieuwe intenties en ambities voor de (dans)toekomst. Of wordt deze dansvoorstelling toch een prelude op het verleden van de dans, van dansbewegingen, van motieven en van motivaties? Of misschien wordt het een vervolg op Solo Voor Duizend Mannen (Marc Vanrunxt, 1982) of een knipoog naar Symphonie pour un Homme Seul (Maurice Béjart, 1966).
terug <

koop tickets >
data & tijden
voorstellingsinformatie
concept
Marc Vanrunxt & Jan Martens
dans
Jan Martens
ruimte
Katleen Vinck
licht
Stef Alleweireldt
techniek
Michel Spang
artistiek advies
Marie-Anne Schotte
productie
Grip & Kunst/Werk
Locatie
Grote Zaal
Louie Mattarelli

De Belgische choreograaf Jan Martens zoekt in zijn werk de balans tussen het conceptuele enerzijds en het vertellen van verhalen anderzijds. Hij laat zich daarbij leiden door zijn oog voor de schoonheid van de incomplete mens, mensen van vlees en bloed. Martens’ nieuwste choreografie maakt hij in met samenwerking met Marc Vanrunxt.

Vanrunxt tracht in zijn choreografieën een nieuwe definitie te vormen van begrippen als tijd, ruimte, energie en aanwezigheid. Hij onderzoekt daarvoor de grenzen van dans als medium en choreografie als taal. Vanrunxt was erbij in de vroege jaren 80, bij het begin van de vernieuwende dansgolf in Vlaanderen. Jan Martens zorgt, ondertussen een paar generaties verder, voor de opvolging en voortzetting hiervan. De artistieke wegen van dansers en choreografen Marc Vanrunxt en Jan Martens kruisten elkaar geregeld in het verleden en komen nu samen in de vorm van een solo voor Jan.


terug naar boven Λ