Lolita - Club Lam

    ma 15 t/m di 16 november

    Lolita

    Club Lam

    In deze nieuwe tragikomedie krijgt Lolita na een halve eeuw vastgezeten te hebben in de mannelijke narratief van schrijver Vladimir Nabokov, nu de ruimte om te vertellen hoe de seksualisering in haar kinderjaren effect op háár heeft gehad. Drie afsplitsingen van het gelijknamige en getraumatiseerde personage - Lola, Dolly en Dolores - vertegenwoordigen elk een overlevingsmechanisme om te kunnen omgaan met de gebeurtenis. Door hun geluk te halen uit erkenning van anderen maken ze zichzelf afhankelijk en duwen zich steeds verder in een keurslijf van de verwachting van anderen. Is een leven geleefd als deze geleefd wordt voor de bevestiging van anderen? Terwijl de wereld in de fik staat en de thuisbezorger niet komt opdagen dealen de vrouwen met hun trauma’s en elkaar in een post-apocalyptische, patriarchale samenleving.
    terug <

    tickets >
    data & tijden
    voorstellingsinformatie
    Concept & spel
    Marloes IJpelaar, Ella Kamerbeek & Ayla Çekin Satijn
    Tekst
    Marloes IJpelaar
    Beeldregie
    Deniz Campinar
    Tekstcoaching
    Stephanie Koolen
    Marketing/PR
    Brecht de Backer en Sze Man Ho
    Zakelijke leiding
    Anne van Buuren
    Fotografie
    Vivian Camphuysen, Juliette Buisman
    Scenografie
    Julia Suyker
    Vormgeving PR
    Renee Mes
    Technische productie
    Rob Debets
    Productieleiding:Belle Lammers
    Expositie
    Noor Houtakkers
    Mede mogelijk gemaakt door
    VIA ZUID, De Domijnen, Gemeente Sittard-Geleen, Gemeente Utrecht, Lira Fonds, Stichting Elise Mathilde Fonds, KF Hein Fonds, Prins Bernhard Cultuurfonds, Fentener van Vlissingen Fonds, Kickstart Cultuurfonds.
    Met dank aan
    Marijke Schaap, Victorine Plante, Michelle Schrijnemakers, Manja Topper, Mikos Pieters, Andries Houtakkers
    Locatie
    Grote Zaal

    Club Lam (2018) is een all-female theatercollectief uit Utrecht. Met een frisse blik en eigen teksten beuken ze door glazen plafonds en verwoesten vastgeroeste rolpatronen op zoek naar een uniek vrouwelijk perspectief. Van twee toiletdames (Politiek Wanhoop, 2018) tot de instafamous Marie Antoinette (Let Them Eat Cake, 2019) en een Maria Magdalena met millennial issues (Die All Ready, 2020); Club Lam laat vrouwen aan het woord.

    bekijk alle voorstellingen

    terug naar boven Λ