Lo lie Taa - Kikker stelt voor: Marijn Graven / HZT / Festival Cement

  wo 20 t/m do 21 november

  Lo lie Taa

  Kikker stelt voor: Marijn Graven / HZT / Festival Cement

  De klassieker Lolita van Vladimir Nabokov werd voor het eerst gepubliceerd in 1955. Het boek, dat de obsessie van een volwassen man voor een twaalfjarig meisje beschrijft, was destijds zeer controversieel. De roman is geschreven vanuit het perspectief van de volwassene. Wat gebeurt er als we dit perspectief omdraaien? Als we kijken vanuit het kind, dat zich mateloos aangetrokken voelt tot de verboden wereld van volwassenen?

  De talentvolle regisseur Marijn Graven laat zich voor Lo Lie Taa inspireren door haar jeugd. Herinneringen aan de liefde als een kudde vlinders, aan een verlangen dat vrij is als de wind, aan de wanhoop van sleutelgat-affaires en van opgesloten zitten in een kinderkostuum. Ze stelt zichzelf de (controversiële) vraag; kunnen volwassenen onbevangen kijken naar de begeerte van een kind? Ze draait de rollen om en dat levert een prikkelende voorstelling op.

  Kikker stelt voor:
  Deze voorstelling is onderdeel van Kikker stelt voor. Onder deze naam presenteert Theater Kikker één keer per maand een nieuwe theatermaker aan het publiek. De voorstellingen in Kikker stelt voor worden omlijst met een nagesprek om de theatermaker beter te leren kennen. Meer werk zien uit de serie Kikker stelt voor? Kijk hier.
  terug <

  koop tickets >
  data & tijden
  voorstellingsinformatie
  Regie en vertaling
  Marijn Graven
  Tekst
  Nunzio Caponio
  Spel en vertaling
  Benno Veenstra
  Locatie
  Grote Zaal
  Marijn_Graven
  Maartje Prinsen

  Een voorstelling die een mooie balans vindt waarin de seksuele belevingswereld van een kind wel serieus genomen wordt, maar misbruik geenszins wordt verheerlijkt.

  Marijn Graven (1984) maakt intieme, aansprekende voorstellingen vol verhalen die tegelijk persoonlijk en universeel zijn. Samen met acteurs en het publiek gaat zij op zoek naar antwoorden op grote en kleinere levensvragen, bijgestaan door een breed scala aan historische figuren en fictieve personages. In het theater, waar verbeelding en realiteit elkaar aanraken, maakt zij de grote verhalen uit het wereldrepertoire tot een spiegel voor herkenbare, alledaagse zorgen en verlangen.

  bekijk alle voorstellingen

  terug naar boven Λ