Limbo - Jouman Fattal / Frascati Producties

di 20 november 2018

Limbo

Jouman Fattal / Frascati Producties

Deze voorstelling is geweest
Benieuwd naar andere voorstellingen van Jouman Fattal / Frascati Producties? Bekijk hier alle voorstellingen van Jouman Fattal / Frascati Producties
In haar zoektocht naar universele vrouwelijke kracht stort Jouman Fattal zich in een achtbaan: samen met schrijver Marijke Schermer, actrice Tine Cartuyvels en eindregisseur Casper Vandeputte creëert zij een wervelend stuk over hoe vrouwen leven en sterven. Groots lijden en smartelijk huilen worden afgewisseld met trivialiteiten. Een klaagzang gaat over in een redevoering. Grappen, spraakverwarringen en misverstanden blazen lucht in dit niemandsland tussen dood en leven, in een stuk dat laveert tussen absurdisme en activisme.

Mary en Mary stierven in 1850 en 2018, op dezelfde datum, op de dag af even oud, op dezelfde plek en onder dezelfde gruwelijke omstandigheden. En nu zijn ze hier, waar dat dan ook is. Het lijkt op geen enkele andere plek die ze kennen, maar zijzelf lijken wel vertrouwd veel op zichzelf. Uit een luidsprekertje klinkt een stem: er is sprake van een administratieve fout. Dezelfde dood is per abuis tweemaal uitgereikt. De stem spoort Mary en Mary aan hun tweelingschap nader uit te pluizen.
terug <

geweest
voorstellingsinformatie
concept
Jouman Fattal
spel
Jouman Fattal en Tine Cartuyvels
stem
Dic van Duin
tekst
Marijke Schermer
eindregie
Casper Vandeputte
Locatie
Kleine Zaal
Enkele sterke vrouwen in Limbo
vx
Foto: Julian Maiwald

Limbo is een ontroerende en vooral krachtige voorstelling waarin de actrices en de regie een even authentieke als oorspronkelijke vorm hebben gevonden om de grenzen van het dodenrijk te verkennen.

Theaterkrant

Jouman Fattal (Syrië, 1992) studeerde in 2015 af aan de acteursopleiding in Utrecht en ontwikkelt zich als theatermaker bij Frascati Producties. Ze kiest daarbij onderwerpen uit de dagelijkse realiteit: haar eerste Frascati-voorstelling Terug (2017) was een persoonlijke verhaal over wat thuis is, waar de idealen zijn gebleven en wat revolutie nog betekent in een land dat kapot is. Terug was in december 2017 ook in Theater Kikker te zien tijdens theaterfestival Wintercollectie.

Limbo ontrolt zich als interessante performance over vrouwelijk lijden en tegelijkertijd ook de vrouwelijke veerkracht.

De Volkskrant -

In Limbo houden de makers de balans tussen zulke heftige details en een aangename lichtheid knap in evenwicht.

Parool
Foto's: Julian Maiwald
bekijk alle voorstellingen

terug naar boven Λ