Limbo - Jouman Fattal / Frascati Producties

  di 20 t/m do 22 november

  Limbo

  Jouman Fattal / Frascati Producties

  In haar zoektocht naar universele vrouwelijke kracht stort Jouman Fattal zich in een achtbaan: samen met schrijver Marijke Schermer, actrice Tine Cartuyve en eindregisseur Casper Vandeputte creëert zij een wervelend stuk over hoe vrouwen leven en sterven. Groots lijden en smartelijk huilen worden afgewisseld met trivialiteiten. Een klaagzang gaat over in een redevoering. Grappen, spraakverwarringen en misverstanden blazen lucht in dit niemandsland tussen dood en leven, in een stuk dat laveert tussen absurdisme en activisme.

  Mary en Mary stierven in 1850 en 2018, op dezelfde datum, op de dag af even oud, op dezelfde plek en onder dezelfde gruwelijke omstandigheden. En nu zijn ze hier, waar dat dan ook is. Het lijkt op geen enkele andere plek die ze kennen, maar zijzelf lijken wel vertrouwd veel op zichzelf. Uit een luidsprekertje klinkt een stem: er is sprake van een administratieve fout. Dezelfde dood is per abuis tweemaal uitgereikt. De stem spoort Mary en Mary aan hun tweelingschap nader uit te pluizen.
  terug <

  koop tickets >
  data & tijden
  voorstellingsinformatie
  concept
  Jouman Fattal
  spel
  Jouman Fattal en Tine Cartuyvels
  stem
  Dic van Duin
  tekst
  Marijke Schermer
  eindregie
  Casper Vandeputte
  Locatie
  Kleine Zaal
  Foto: Julian Maiwald

  Jouman Fattal (Syrië, 1992) studeerde in 2015 af aan de acteursopleiding in Utrecht en ontwikkelt zich als theatermaker bij Frascati Producties. Ze kiest daarbij onderwerpen uit de dagelijkse realiteit: haar eerste Frascati-voorstelling Terug (2017) was een persoonlijke verhaal over wat thuis is, waar de idealen zijn gebleven en wat revolutie nog betekent in een land dat kapot is. Terug was in december 2017 ook in Theater Kikker te zien tijdens theaterfestival Wintercollectie.


  terug naar boven Λ