Het lijden van de jonge Werther - Eline Arbo / Toneelschuur Producties

do 01 januari

Het lijden van de jonge Werther

Eline Arbo / Toneelschuur Producties

Tijdens zijn verblijf op het platteland wordt Werther hevig verliefd op Lotte, een meisje dat al verloofd is met Albert. Hij gooit zijn hartstocht volledig in de strijd. Wanneer zijn liefde voor Lotte onbeantwoord blijft, ziet hij geen andere uitweg dan de dood. Goethes eerste roman Het lijden van de jonge Werther van Goethe, is na de publicatie in 1774, midden in de Sturm und Drang-periode, direct een ongekend succes en leidt tot een heuse ‘Werther-Fieber’ onder jongvolwassenen: mannen kleden zich identiek aan hun held en een golf van zelfmoorden raast door Europa. Een beruchte roman dus, die al meerdere keren zijn weg naar het theater vond.

Voor haar eerste voorstelling bij Toneelschuur Producties, bewerkt de jonge talentvolle regisseur Eline Arbo deze klassieke roman. Arbo onderzoekt in haar voorstellingen sociaal maatschappelijke thema’s via eigenzinnige concepten en maakt daar steeds open en eigentijds theater van.

EXTRA op woensdag: nagesprek met Eline Arbo.
terug <

voorstellingsinformatie
website
regie en bewerking
Eline Arbo
tekst
Johann Wolfgang von Goethe
bewerking
Eline Arbo gebaseerd op de vertaling van Thérèse Cornips (© 1975 Stichting Thérèse Cornips)
met
Diewertje Dir, Sander Plukaard, Victor IJdens

In Arbo's felgekleurde, eclectische visie wordt de lijdensweg van de al te idealistische Werther een groot expressionistisch theaterfeest.

Adembenemende theatrale kijk op romantische liefde

Trouw -

IJdens is een prachtige Werther

Parool -

Prachtige vondsten in overtuigend debuut

Haarlems Dagblad
Eline Arbo over Het lijden van de jonge Werther
vx

Eline Arbo is een nieuwe maakster bij Toneelschuur Producties. Zij studeerde in de zomer van 2016 af aan de Regieopleiding van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten en viel daar op met haar afstudeervoorstellingen Manifesten en Antigone. Arbo zoekt met haar voorstellingen naar de koppelingen tussen klassieke thema’s en de sociaal maatschappelijke implicaties voor de wereld van nu.

foto's: Sanne Peper
  • >

    Alles van waarde (moet op weerbaarheidstraining) - De Veenfabriek

    theater

    Alles van waarde (moet op weerbaarheidstraining) - De Veenfabriek

    theater

bekijk alle voorstellingen

terug naar boven Λ