Life, oh Life – a lifestyle opera - Club Gewalt / Coproducers

  do 12 t/m za 14 december

  Life, oh Life – a lifestyle opera

  Club Gewalt / Coproducers

  Des’ree zei het al: “Life, oh life, oh life, oh life, doo, doot doot doo.”
  De ijskappen smelten, de rijken worden rijker, dieren knagen in hokjes aan hun eigen tumoren, en nog plaatst de mens zichzelf boven alles. Het leven, wat moet je ermee? Hoe geef je betekenis en zin aan het leven als je vastloopt in een clusterfuck van idealen, mindful zijn, mindfulness consumeren via een app op je telefoon en dit etaleren op Instagram?

  Club Gewalt is gekaapt door de consumptiemaatschappij en there is no fucking way out. Dus gaat het bonte collectief er vol overgave in. In een lifestyle opera probeert Club Gewalt het ultieme nirvana te bereiken met de dingen om hen heen. Mindfulness, maar dan met spullen. Ze worden één met Rituals douchegel, de Fairphone, pannenkoekenplant, vintage koffietafeltje, Harari boekencollectie en ge-recyclede Freitag rugzak. In een wellnesscenter bezingen ze hun eigendommen tot mantra’s, om zo de hiërarchie tussen zichzelf en de dingen op te heffen. Want Life, oh Life.
  terug <

  koop tickets >
  data & tijden
  voorstellingsinformatie
  Concept, muziek en performance
  Annelinde Bruijs, Loulou Hameleers, Robbert Klein, Suzanne Kipping, Gerty Van de Perre, Sanna Elon Vrij en Amir Vahidi
  Eindregie
  Mara van Vlijmen
  Locatie
  Grote Zaal
  life oh life
  Maartje en Merel

  Life, oh Life is een productie van Club Gewalt, in samenwerking met De Coproducers. De Coproducers is een samenwerkingsverband van twaalf theaters. Jaarlijks ondersteunt De Coproducers twee nieuwe producties met een productiebijdrage en gegarandeerde speelbeurten. Theater Kikker maakt deel uit van De Coproducers.

  Club Gewalt is een muziektheatercollectief uit Rotterdam, bestaande uit 7 performers. Ze creëren, componeren, produceren en performen hun eigen voorstellingen, waarbij de muziek altijd het uitgangspunt is. Gefascineerd door popcultuur en de belevingswereld van de millennial, creëren ze universums waar conventies uit verschillende genres en disciplines elkaar kruisen en een nieuwe zintuiglijke ervaring vormen: van apocalyptische clubavonden tot R&B-opera’s. Club Gewalt was in Theater Kikker eerder te zien tijdens de collecties (festival voor jonge makers) met Club club gewalt en Club club gewalt 5.0 punk. Ook was het collectief in 2018 te zien met Yuri, de opera, geïnspireerd op lord of the rings Yuri van Gelder.

  bekijk alle voorstellingen

  terug naar boven Λ