Life, oh Life – a lifestyle opera - Club Gewalt / Coproducers

do 01 januari

Life, oh Life – a lifestyle opera

Club Gewalt / Coproducers

Des’ree zei het al: “Life, oh life, oh life, oh life, doo, doot doot doo.”
De ijskappen smelten, de rijken worden rijker, dieren knagen in hokjes aan hun eigen tumoren, en nog plaatst de mens zichzelf boven alles. Het leven, wat moet je ermee? Hoe geef je betekenis en zin aan het leven als je vastloopt in een clusterfuck van idealen, mindful zijn, mindfulness consumeren via een app op je telefoon en dit etaleren op Instagram?

Club Gewalt is vastgelopen in een giftige mix van ecologisch trauma, kapitalisme-moeheid en millennial-stress en there is no fucking way out. Dus gaat Club Gewalt de sauna in. In een lifestyle opera probeert het muziektheatercollectief het ultieme nirvana te bereiken met de dingen om hen heen. Mindfulness, maar dan met spullen. Club Gewalt wordt een met zijn Rituals douchegel, Fairphone, pannenkoekenplant, vintage koffietafeltje, Harari boekencollectie en ge-recyclede Freitag rugzak. In een wellnesscenter bezingt Club Gewalt zijn eigendommen tot mantra’s, om zo de hiërarchie tussen zichzelf en de dingen op te heffen. Want Life, oh Life.
terug <

voorstellingsinformatie
Concept, muziek en performance
Annelinde Bruijs, Loulou Hameleers, Robbert Klein, Suzanne Kipping, Gerty Van de Perre, Sanna Elon Vrij en Amir Vahidi
Eindregie
Mara van Vlijmen
Locatie
Grote Zaal
life oh life
Bart Grietens
Interview met Gerty van de Perre en Robbert Klein van Club Gewalt
Avatar
vx

Club Gewalt is gekozen door Theater Kikker en de Coproducers vanwege hun spannende vorm waarin muziek, performance en theater samenkomen. Hun talent om de vibe van de hedendaagse samenleving te vatten in eigentijdse vormen is aanstekelijk. Kikker is erg benieuwd waar het muziektheatercollectief dit nieuwe thema ‘het leven, wat moet je ermee’ naar toe stuwt. Het leven en zingeving in de hedendaagse consumptie maatschappij; ga er maar aan staan. De muziek van Club Gewalt is wonderschoon, edgy en prikkelend en komt met geweld over je heen. Club Gewalt staat garant voor een verrassende theaterervaring die existentiële wondjes openkrabt, maar hopelijk ook nog troost biedt.

programmeur Jolie Vreeburg over Club Gewalt

Life, Oh Life bezingt op poëtische wijze het hedendaagse leven, met spullen en ontspullen, zorgen en vragen, lachen, huilen, mediteren en adem. En natuurlijk zo’n hippe pannenkoekenplant.

Life, oh Life is een productie van Club Gewalt, in samenwerking met De Coproducers. De Coproducers is een samenwerkingsverband van twaalf theaters. Jaarlijks ondersteunt De Coproducers twee nieuwe producties met een productiebijdrage en gegarandeerde speelbeurten. Theater Kikker maakt deel uit van De Coproducers.

Club Gewalt is een muziektheatercollectief uit Rotterdam, bestaande uit 7 performers. Ze creëren, componeren, produceren en performen hun eigen voorstellingen, waarbij de muziek altijd het uitgangspunt is. Gefascineerd door popcultuur en de belevingswereld van de millennial, creëren ze universums waar conventies uit verschillende genres en disciplines elkaar kruisen en een nieuwe zintuiglijke ervaring vormen: van apocalyptische clubavonden tot R&B-opera’s. Club Gewalt was in Theater Kikker eerder te zien tijdens de collecties (festival voor jonge makers) met Club club gewalt en Club club gewalt 5.0 punk. Ook was het collectief in 2018 te zien met Yuri, de opera, geïnspireerd op lord of the rings Yuri van Gelder.

Bart Grietens
bekijk alle voorstellingen

terug naar boven Λ