Liefhebben i.h.k.v. Troost en Tegengif - Laura van Dolron

za 25 november 2017

Liefhebben i.h.k.v. Troost en Tegengif

Laura van Dolron

Onder de verzameltitel Troost en Tegengif, drie voorstellen om de wereld te verbeteren, viert Laura van Dolron haar vijftienjarig jubileum als ‘standup filosofe’. Met reprises van twee succesvoorstellingen én met een bijzonder acteursproject: Self fulfilling prophecy, waarin drie acteurs fris van de lever een gloednieuwe tekst spelen waarvoor ze zelf het materiaal aandroegen.

Over Liefhebben. Geheel volgens succesvol beproefd recept stelt ‘standup-filosoof’ Laura van Dolron de prangende vraag of ze het liefhebben kan leren aan zichzelf, aan anderen, en dus ook aan ons, haar publiek. Liefhebben is een hartverscheurende hilarische solovoorstelling over de liefde in al haar vormen, van naastenliefde tot eigenliefde. Soms poëtisch, soms herkenbaar, maar altijd openhartig, ongegeneerd persoonlijk en op het scherpst van de snede.

EXTRA na afloop: Lessen in Liefhebben
Er zijn natuurlijk veel stellen die er een zooitje van maken! Sommige doen dat niet en van hen kunnen we nog wat leren. Laura nodigt stellen uit die zij mooi, goed, grappig vindt. Zij vraagt hen iets voor elkaar te schrijven. Laura maakt er een dialoog van die ze voor het eerst lezen voor u en het publiek ...ook dat is liefde. Steve Aernouts en Ellen Schoenaerts bijten het spits af en zijn het zoete maar pittige toetje na Liefhebben.
terug <

geweest
voorstellingsinformatie
website
tekst en spel
Laura van Dolron
foto: Deen van Meer

Laura van Dolron is een theater-fenomeen, een categorie op zich. Ooit doopte ze zichzelf tot ‘stand up-filosoof’. Al vanaf het begin van haar loopbaan, inmiddels zeker tien jaar geleden, is Laura van Dolron (1976) bij ons te gast. In het begin voor een kleine groep liefhebbers, maar al gauw voor een steeds grotere schare fans. Ook wijzelf zijn fan van Laura en daarom zijn we blij haar met maar liefst twee verschillende voorstelling en een speciale acteursavond (meer daarover binnenkort online) in huis te hebben. Laura’s teksten zijn altijd beschouwend, werpen een licht op ons leven dat we niet eerder zo zagen. Maar tegelijk is ze kwetsbaar en steeds ook humoristisch. Ze speelt open en eerlijk en is een feest om naar te kijken.

 • non_creators_company
  >

  Spread the sadness – een missverkiezing van tranen - Max & Rosita

  theater

  Spread the sadness – een missverkiezing van tranen - Max & Rosita

  theater

bekijk alle voorstellingen

terug naar boven Λ