Let’s play - Booi Kluiving / De Nieuwe Oost

  vr 14 t/m za 15 februari

  Let’s play

  Booi Kluiving / De Nieuwe Oost

  Mario staat nooit stil bij waarom hij de prinses moet redden. Sonic zit niet in een existentiële crisis. Link schaamt zich niet voor zijn zwaardtechniek. Ze streven zonder oordeel en zonder tegenzin op hun doel af. Als ze dit doel behalen worden ze virtueel beloond. Dat is het spel. Dat zijn de regels. De regels zijn simpel, hun virtuele levens ook.

  Waarom gamen we zo graag? Is er in onze prestatiesamenleving überhaupt nog wel ruimte om te spelen? Gamen lijkt precies het tegenovergestelde te zijn van wat we met onze tijd zouden moeten doen. Maar is dat wel zo? Misschien moeten we juist af en toe vluchten naar een andere wereld waarin we gewoon, simpelweg, een spelletje spelen.

  In Let’s Play gaat theatermaker Booi Kluiving via games op zoek naar de betekenis van spel in het leven. In samenwerking met interdisciplinair kunstenaar Abel Enklaar en scenograaf en grafisch vormgever Kars van den Heuvel creëert hij een virtuele wereld op de speelvloer waarin alles mogelijk zou kunnen zijn. Dus laten we onze games opstarten. Laten we spelen. Let’s Play!
  terug <

  koop tickets >
  data & tijden
  voorstellingsinformatie
  Concept, tekst en spel
  Booi Kluiving
  Virtueel spel
  Maurice Vonk
  Digitale creatie
  Abel Enklaar
  Scenografie
  Kars van den Heuvel
  Eindregie
  Thijs de Wit
  Locatie
  Kleine Zaal
  let's_play
  Vier vragen aan Booi Kluiving over Let’s Play
  Avatar
  vx

  Booi Kluiving (1994) is een jonge theatermaker die vanuit persoonlijke fascinaties voorstellingen maakt over grote maatschappelijke onderwerpen. Hij gelooft dat het theater – als vrijplaats voor ons collectieve gedachtegoed – de juiste plaats is om onderzoek te doen naar maatschappelijke problemen. Dit doet hij door op zoek te gaan naar ‘lelijke’ waarheden, standpunten die tegen de norm ingaan om zo taboes te doorbreken en het collectieve gedachtegoed op een positieve manier te beïnvloeden. Hij zoekt hierbij naar nieuwe vormen van vertelling en gebruikt hierbij elementen van Spoken Word en online media. Booi was eerder in Theater Kikker te zien in Monsteren! en met zijn voorstelling KEK was hij onderdeel van Kikker’s festival De Nieuwe Collectie.

  bekijk alle voorstellingen

  terug naar boven Λ