Let’s play - Booi Kluiving / De Nieuwe Oost

Let’s play

Booi Kluiving / De Nieuwe Oost

Gamer Itsyaboybooi streamt vanaf zijn slaapkamer de games die hij speelt. Hij is met zijn 44 volgers niet zo succesvol.  Dan ontdekt hij een game die anders is dan alle andere.  Zijn achterban groeit maar de vertwijfeling slaat toe. Hoe ver ga je om populair te zijn en volgers te krijgen?

In Let’s Play duikt theatermaker Booi Kluiving in de wereld van de let’s players: Youtubers die zichzelf filmen terwijl ze gamen. Aan de hand van zijn streamer-alterego Itsyaboybooi onderzoekt hij de populariteit van let’s players zoals PewDiePie, Markiplier en Ninja. Samen met virtueel speler Maurice Vonk en scenograaf/grafisch vormgever Kars van den Heuvel brengt hij op de speelvloer een bizarre virtuele wereld tot leven waarin zijn personage zichzelf steeds verder verliest.
terug <

voorstellingsinformatie
Concept, tekst en spel
Booi Kluiving
Virtueel spel
Maurice Vonk
Digitale creatie
Abel Enklaar
Scenografie
Kars van den Heuvel
Eindregie
Thijs de Wit
Locatie
Kleine Zaal
let's play
Steven Lightert
Vier vragen aan Booi Kluiving over Let’s Play
Avatar
vx

Interessant is het verschil tussen de offline versie van de jongen die Kluiving speelt, en zijn virtuele alterego Itsyaboybooi. De online variant … laat een vlotte en vooral vrolijkere versie van zichzelf zien.

Booi Kluiving (1994) is een jonge theatermaker die vanuit persoonlijke fascinaties voorstellingen maakt over grote maatschappelijke onderwerpen. Hij gelooft dat het theater – als vrijplaats voor ons collectieve gedachtegoed – de juiste plaats is om onderzoek te doen naar maatschappelijke problemen. Dit doet hij door op zoek te gaan naar ‘lelijke’ waarheden, standpunten die tegen de norm ingaan om zo taboes te doorbreken en het collectieve gedachtegoed op een positieve manier te beïnvloeden. Hij zoekt hierbij naar nieuwe vormen van vertelling en gebruikt hierbij elementen van Spoken Word en online media. Booi was eerder in Theater Kikker te zien in Monsteren! en met zijn voorstelling KEK was hij onderdeel van Kikker’s festival De Nieuwe Collectie.

Steven Lightert
bekijk alle voorstellingen

terug naar boven Λ