Let me tell you something you already know - Merel Severs/De Nieuwe Oost

  do 20 januari

  Het Huis Utrecht

  Let me tell you something you already know

  Merel Severs/De Nieuwe Oost

  Merel Severs is woedend. Ze heeft genoeg van de witte, mannelijke maatstaven en geeft haar woede daarover vrij spel. Ze bevraagt alles wat ze tot nog toe als ‘normaal’ beschouwde en rebelleert tegen alle verwachtingen in. In de talige en fysieke performance ‘Let me tell you something you already know’ maakt ze de diepgewortelde stereotypen van het man- en vrouw-zijn zichtbaar. Hierbij switcht ze gemakkelijk tussen ernst en humor waardoor zowel de pijnlijkheid als de absurditeit invoelbaar zijn.

  Let me tell you something you already know is een persoonlijke performance van Severs over een wereld waarin nuance en empathie ondergesneeuwd raken en machtsmisbruik en geweld aan de orde van de dag zijn. Invoelbaar, humoristisch en pijnlijk herkenbaar.
  terug <

  tickets >
  data & tijden
  voorstellingsinformatie
  Concept & Spel
  Merel Severs
  Regie
  Khadija El Kharraz Alami
  Coaching
  Lars Brinkman
  Vormgeving
  Roza Schützendorf
  Met dank aan
  Yono Severs, Birgit Welink en Linda Kokke
  De voorstelling is mede mogelijk gemaakt met ondersteuning van AFK & Olland Buisman Stichting.
   
  Locatie
  Het Huis Utrecht
  let_me_tell_you_something_you_already_know

  Severs is een game changer. Ze kantelt het mainstream, mannelijke, heteroseksuele narratief. Dat doet ze op een waanzinnige, performatieve manier. Haar performance is persoonlijk en tegelijkertijd pijnlijk herkenbaar voor iedereen in de zaal.

  Jury best of Fringe 2020

  Severs is een begenadigd fysiek performer die gemakkelijk tussen slapstick en ernst switcht, waardoor ze zowel de pijnlijkheid als de absurditeit van de heersende rollenpatronen belicht.

  Marijn Lems, Theaterkrant

  Theatermaker en performer Merel Severs (1991) studeerde in 2013 af als actrice aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. Ze werkte als performer met verschillende artiesten en gezelschappen. In 2020 maakte ze haar debuut als maker met de solo: Let me tell you something you already know, waarmee ze de Best of Fringe 2020 won.

  Haar werk is persoonlijk, confronterend en bloedeerlijk.  Ze heeft een groot vermogen ongemakkelijke thema’s met humor voor het voetlicht te krijgen. En maakt met een grote voorliefde voor het ontmaskeren van datgene wat eenieder graag verborgen probeert te houden. Ze zoekt naar radicale schaamteloosheid en het vieren van kwetsbaarheid.

  bekijk alle voorstellingen

  terug naar boven Λ