Lente-uitjes: Lepeltje Lepeltje 4+ - De Dansers

Lente-uitjes: Lepeltje Lepeltje 4+

De Dansers

Durf jij je in iemands armen te laten vallen? Samen te springen en niet nadenken over waar je neerkomt? Al je vrienden bij elkaar te verzamelen en als één grote kluit armen en benen door de kamer te koprollen? Of wil je liever in iemands knusse omhelzing in slaap vallen? In Lepeltje Lepeltje kan dat allemaal. In een wereld vol matrassen gaan drie dansers en een muzikant samen aan de slag, op zoek naar dat ene magische moment dat je voelt dat je zweeft en alles om je heen verdwijnt. Het podium is er helemaal klaar voor, maar ja, je moet nog wel durven…

Lepeltje Lepeltje is het tweede familie-dansconcert van choreograaf Josephine van Rheenen. Met speelse energie, indrukwekkend acrobatische dans en dromerige muziek maken De Dansers een voorstelling die gaat over vrijheid, geborgenheid en durf. De vorm: een hypnotiserende, komische en uiterst aanstekelijke compositie van 1000 keer vallen, optillen, gooien, vangen, struikelen, over de kop gaan… en als het lukt, misschien zelfs een keertje vliegen.
terug <

voorstellingsinformatie
Choreografie
Josephine van Rheenen
Gemaakt met en uitgevoerd door
Yoko Ono Haveman, Youri Peters, Fleur Roks, Hans Vermunt Muziek (live)
Hans Vermunt
Locatie
Grote Zaal
lepeltje_lepeltje
Bart Grietens

Choreografe Josephine van Rheenen, die met Lepeltje lepeltje haar tweede ‘familie-dansconcert’ voor kinderen van 4 jaar en ouder maakt, laat zien dat vallen helemaal niet erg is: niets om bang voor te zijn.

Het is knap hoe de dansers zichzelf en elkaar alle kanten op slingeren, terwijl het er licht en speels uit blijft zien.

De Dansers is een Utrechtse groep jonge dansers en muzikanten die hoogwaardige voorstellingen voor een jeugdig publiek brengen. De Dansers staat voor kunst in de samenleving. Ze geven dansconcerten: een eigen genre waarin muzikanten en dansers samen het podium innemen. De voorstellingen van De Dansers vertellen een krachtig verhaal waarin menselijkheid, overgave en energie kenmerkend zijn. Zowel in muziek als in beweging. Het is een vertelkracht die aanspreekt. De Dansers is een vaste gast in Theater kikker. Ze gingen in première met hun voorstellingen Pokon 4+ en Droomstad 7+ en ook hun dansvoorstellingen Tetris 7+, Binnenbeest 5+ en Roest 6+ waren bij ons te zien.

Bart Grietens

terug naar boven Λ