Lente-uitjes: Roest 6+ - De Dansers i.s.m. Plan d-

Lente-uitjes: Roest 6+

De Dansers i.s.m. Plan d-

Gelukkig is niet iedereen normaal. Gelukkig zijn er mensen raar, eigenaardig. Gelukkig kan er soms iets totaal onverwachts gebeuren.

Een meisje belandt via een stortkoker midden in een eigenaardige wereld. Hier komen spullen terecht die normale mensen niet meer nodig hebben. Oud plastic, afgedankte meubels, roestige apparaten. En ook een paar onaangepaste mensen. Duik mee in hun surrealistische wereld vol grappige ochtendrituelen, onmogelijke dansduetten, walsende vuilniszakken en melancholische liedjes. Een voorstelling met live muziek over de schoonheid van het abnormale.

EXTRA: Het Knuffelmatras
Voor en na de voorstelling ligt in de foyer Het Knuffelmatras. Trek me aan en grijp me vast. Ik omhels je. Draai me rond en vouw me dubbel. Ik heb je. Twee neusje in mijn zachte stof verstopt, armen uitgestrekt en een been omhoog. Je komt misschien in de knoop te zitten maar gelukkig val je altijd zacht. Ik vang je, ik knuffel je.

 
terug <

voorstellingsinformatie
website
Locatie
Grote Zaal
Roest_De Dansers en plan d-

Mooie, innige verstrengeling van dans en muziek. Roest houdt het midden tussen een melancholisch liefdesverhaal en een lekker potje spelen; het resultaat is prachtig

De Volkskrant -

Voor Roest slaan De Dansers en Plan d- de handen ineen. De artistiek leiders staan met z’n drieën op de vloer als dansers, zangers, acrobaten en uitvinders.

Choreograaf, danser en decorontwerper Andreas Denk maakt met zijn Plan d professioneel danstheater voor de jeugd en voor volwassenen. Verhalen van mensen en bijzondere ruimtes inspireren hem tot het maken van herkenbare voorstellingen die de absurditeit van de hedendaagse mens blootleggen.

De Dansers is een Utrechtse groep jonge dansers en muzikanten die hoogwaardige voorstellingen voor een jeugdig publiek brengen.  Onder artistieke leiding van Guy Corneille en Josephine van Rheenen geeft het gezelschap dansconcerten: een eigen genre waarin muzikanten en dansers samen het podium innemen.

Tijdens Lente-uitjes 2019 staat ook de voorstelling Binnenbeest van De Dansers in ons theater.

Bewegen, alleen of samen (…) werkt bevrijdend, dat kun je oppikken uit de voorstelling. Niet elke zesjarige zal het zo interpreteren, maar dat is niet erg. Wat overkomt, is de creativiteit en het plezier in bewegen

Theaterkrant -
bekijk alle voorstellingen

terug naar boven Λ