Lente-uitjes: Ishi, indianenwijsheid voor de 21e eeuw 8+ - Het Filiaal theatermakers

Lente-uitjes: Ishi, indianenwijsheid voor de 21e eeuw 8+

Het Filiaal theatermakers

Ishi is de allerlaatste overlevende van zijn volk. Al jaren woont hij verborgen in de wildernis. Helemaal alleen. Uiteindelijk lukt het hem niet meer om te blijven leven zoals zijn voorouders. Wat nu? Op een mooie zomerdag in 1911 komt Ishi ineens de moderne wereld binnengewandeld. Uitgehongerd. Hij is meteen een bezienswaardigheid en wordt overal uitgenodigd. Want Ishi weet precies hoe je de beste pijl en boog kunt maken en hoe je onhoorbaar door een bos kunt lopen.

Ishi is geïnspireerd op een waargebeurd verhaal dat enorm tot de verbeelding spreekt. Over omgaan met elkaar en omgaan met de wereld om je heen. Over het samenleven van mens en dier. Maar vooral over wat er gebeurt als je nieuwsgierigheid groter is dan je angst. Een licht filosofische voorstelling met prachtige liedjes vol Braziliaanse invloeden.

EXTRA op maandag en dinsdag: vraag na afloop van de voorstelling de theatermakers het hemd van het lijf in een heuse meet & greet en krijg eindelijk het antwoord op die ene prangende vraag.
terug <

voorstellingsinformatie
website
regie & tekst
Monique Corvers
regie assistent
Joy Slaats
compositie & zang
Jasmin Godoy
spel
Mirthe Klieverik en Hok Tan
toneelbeeld
Jan van Hoof
beeld projectie
Ramses Graus
lichtontwerp
Richard Bron
kostuums
Lisa Louwers
compositie coach
Gábor Tarján
Locatie
Grote Zaal
Joris van Bennekom

Het zijn twee leuke spelers, met hun open speelstijl zijn ze al snel geliefd bij het jonge publiek. Grappig zijn de vele personage-wisselingen, vaak gedurende een scène en altijd in het volle zicht van de zaal.

Theaterkrant

Van een mooi, treurig verhaal maakt de Utrechtse groep Het Filiaal Theatermakers een warmbloedige muziektheatervoorstelling.

Het Filiaal heeft met ISHI indianenwijsheid voor de 21e eeuw een vlotte, educatieve voorstelling gemaakt waar je over blijft nadenken.

Voorstellingen van het Utrechtse jeugdtheatergezelschap Het Filiaal theatermakers kenmerken zich door een combinatie van de glasheldere regie van Monique Corvers en het beeldende theater van Ramses Graus. De muziek van Gábor Tarján vormt steeds een derde component.

Monique Corvers schreef voor Ishi een filosofische- en tegelijk lichtvoetige tekst. Singer-songwriter Jasmin Dias Godoy Maia maakte er prachtige liedjes met Braziliaanse invloeden bij. Ze wordt op het podium vergezeld door twee acteurs die samen met haar het verhaal vol vaart vertellen, zingen en spelen.

Joris van Bennekom
bekijk alle voorstellingen

terug naar boven Λ