Lente-uitjes: Ishi, indianenwijsheid voor de 21e eeuw 8+ - Het Filiaal theatermakers

  ma 25 t/m di 26 februari

  Lente-uitjes: Ishi, indianenwijsheid voor de 21e eeuw 8+

  Het Filiaal theatermakers

  Ishi is de allerlaatste overlevende van zijn volk. Al jaren woont hij verborgen in de wildernis. Helemaal alleen. Uiteindelijk lukt het hem niet meer om te blijven leven zoals zijn voorouders. Wat nu? Op een mooie zomerdag in 1911 komt Ishi ineens de moderne wereld binnengewandeld. Uitgehongerd. Hij is meteen een bezienswaardigheid en wordt overal uitgenodigd. Want Ishi weet precies hoe je de beste pijl en boog kunt maken en hoe je onhoorbaar door een bos kunt lopen.

  Ishi is geïnspireerd op een waargebeurd verhaal dat enorm tot de verbeelding spreekt. Over omgaan met elkaar en omgaan met de wereld om je heen. Over het samenleven van mens en dier. Maar vooral over wat er gebeurt als je nieuwsgierigheid groter is dan je angst. Een licht filosofische voorstelling met prachtige liedjes vol Braziliaanse invloeden.
  terug <

  koop tickets >
  data & tijden
  voorstellingsinformatie
  website
  regie & tekst
  Monique Corvers
  regie assistent
  Joy Slaats
  compositie & zang
  Jasmin Godoy
  spel
  Mirthe Klieverik en Hok Tan
  toneelbeeld
  Jan van Hoof
  beeld projectie
  Ramses Graus
  lichtontwerp
  Richard Bron
  kostuums
  Lisa Louwers
  compositie coach
  Gábor Tarján
  Locatie
  Grote Zaal
  ISHI - Het Filiaal theatermakers

  Voorstellingen van het Utrechtse jeugdtheatergezelschap Het Filiaal theatermakers kenmerken zich door een combinatie van de glasheldere regie van Monique Corvers en het beeldende theater van Ramses Graus. De muziek van Gábor Tarján vormt steeds een derde component.

  Monique Corvers schreef voor Ishi een filosofische- en tegelijk lichtvoetige tekst. Singer-songwriter Jasmin Dias Godoy Maia maakte er prachtige liedjes met Braziliaanse invloeden bij. Ze wordt op het podium vergezeld door twee acteurs die samen met haar het verhaal vol vaart vertellen, zingen en spelen.


  terug naar boven Λ