Lente-Uitjes: Hendrik IV 8+ - Stip Theaterproducties en Sanne Nouws

do 01 januari

Lente-Uitjes: Hendrik IV 8+

Stip Theaterproducties en Sanne Nouws

De koning is gek, maar hij is wel de baas. Als hij een wereld wil met alleen maar pizza Hawaï, dan zal er alleen maar pizza Hawaï zijn. Zo simpel is het. Maar dan komt de vrouw van het jeugdbeschermingszorgvoorzieligekinderendienstbureau (afgekort: Het Bureau) het theater binnen met een ernstig woeste blik. Ze legt de voorstelling stil. Dit verhaal is volgens haar ongeschikt voor de jonge kinderen in het publiek. Er zijn al klachten binnengekomen van ongeruste ouders.

Met het wetboek onder haar arm waarin alle kijkregels staan, begint ze hele scènes te schrappen en af te plakken. De koning en zijn personeel komen in opstand, zo blijft er niets meer over van het koninkrijk en ook niet van het toneelstuk. Maar hoe gaan ze nou bepalen wat wel en niet mag? Hendrik IV- ongeschikt voor kinderen is een humoristische voorstelling waarin kinderen hun ongezouten mening mogen geven.
terug <

voorstellingsinformatie
Website
Regie
Sanne Nouws
Spel
Lottie de Bruijn, Joep van der Geest, Femke Arnouts en Len Pillen
Moon Saris

Hendrik IV, ongeschikt voor kinderen een meer dan geslaagde, vette knipoog naar alle vertrutting rondom kinderen in onze samenleving in het algemeen en die in het jeugdtheater in het bijzonder.

Het is een soort theater dat ik niet eerder gezien heb, verrassend en spannend

Een Kekke opstand tegen vertrutting.

de Volkskrant -

Sanne Nouws is een aanstormend talent in het jeugdtheater en won onder andere de jeugdtheaterpitch. Ze maakte eerder producties bij De Toneelmakerij, Vis a Vis, DOX & Artemis. Als theatermaker is Sanne altijd op zoek naar de realiteit; wat is echt op het podium en wat niet?

Moon Saris / Rene den Engelsman
bekijk alle voorstellingen

terug naar boven Λ