Lente-Uitjes: Eet je bord leeg 4+ - De Toneelmakerij

Lente-Uitjes: Eet je bord leeg 4+

De Toneelmakerij

De ene dag houdt Jip van worteltjes, de volgende dag zijn worteltjes het goorste wat er bestaat. Soms alleen maar aardappels, dan weer alleen maar rijst. En - ieuw - wat zijn die groene dingetjes in de saus? De ouders van Jip zijn ten einde raad. Geschreeuw, gekrijs en getier en zelfs borden dampende derrie, vliegend door de lucht.

’s Avonds heeft Jip de mooiste dromen. Over rappende roti, een pittig pompoentje, swingende pannenkoeken en zingende aardbeien. En over papa en mama, die, als ze niet heel snel normaal gaan doen, in de gehaktmolen belanden. Eet je bord leeg is een bitterzoete komedie met druilerige doperwtjes, slijmerige slablaadjes, sponzige spruiten en spaghetti om van te spugen. Een heerlijk hapje voor fijnproevers van 4 tot 104.
terug <

voorstellingsinformatie
website
concept en regie
Paul Knieriem
spel
Denise Aznam, Anil Jagdewsing, e.a.
Locatie
Grote Zaal
Sanne Peper

Anders dan de titel doet vermoeden is het geen opvoedkundig theater voor moeilijke eters, maar een dwaze komedie waarin het eten tot leven komt.

Het Parool

Paul Knieriem regisseert een vrolijke chaos met veel herkenbare aspecten uit het gezinsleven: eettafeltrucs zoals ‘het vliegtuigje’ worden hier nét even uitvergroot.

De Toneelmakerij maakt gedurfd, kwalitatief jeugdtheater voor alle leeftijdsgroepen, met liefde voor taal, interdisciplinair experiment en maatschappelijke betrokkenheid. Ze spelen in theaters maar zoeken hun publiek ook op in hun klaslokaal, waar de beleving intens en het contact maximaal is. Ze maken voorstellingen op locatie, werken in de wijken van Amsterdam en op zomerfestivals. Deze editie van Lente-Uitjes staat De Toneelmakerij centraal. Dat betekent dat er extra veel voorstellingen van dit gezelschap te zien zullen zijn in alle deelnemende theaters. Eerder waren bij Theater Kikker de voorstellingen Mijn moeder Medea, Kiezel en Jamal te zien.

bekijk alle voorstellingen

terug naar boven Λ