Lente-uitjes: De wereld & Ko 10+ - Belle van Heerikhuizen / STIP

  zo 03 maart

  Lente-uitjes: De wereld & Ko 10+

  Belle van Heerikhuizen / STIP

  De Grote Ko-show staat op het punt te beginnen. De camera draait en er klinkt een daverend applaus. Tenminste, dat is de droom. De studio is gewoon Ko’s huis en de camera een bezem met een muts op. Ko verzint én Ko oefent. Later wordt hij namelijk beroemd,  dat weet hij zeker. Samen met zijn vader verzint hij zijn wereld.

  Ko groeit alleen op bij papa en hoort op zijn tiende verjaardag voor het eerst het verhaal over zijn moeder.  En over haar strijd. ‘Mama was in de oorlog’, vertelt pap. ‘Welke oorlog?’ wil Ko weten. ‘Elke oorlog’. Wat volgt is een fantasievolle, stoere en muzikale zoektocht naar de waarheid.
  terug <

  koop tickets >
  data & tijden
  voorstellingsinformatie
  regie
  Belle van Heerikhuizen
  tekst
  Gideon Samson
  dramaturgie
  Celine Buren
  spel
  Alex Hendrickx, Tibor Lukács
  compositie
  Mats Voshol
  kostuums
  Hanne Pierrot
  lichtontwerp
  Petra Eikelenboom
  Locatie
  Grote Zaal
  de wereld en ko_Sanja Marusic_GROOT

  Belle van Heerikhuizen (winnaar van de Ton Lutz Award 2016 en de Stip Jeugdtheaterpitch 2016) is een jonge regisseur met een grote liefde voor taal en muziek. In haar voorstellingen behandelt ze donkere thema’s, die ze op een invoelbare manier belicht. Met zachte hand toont ze waar onze pijn zit, drukt er even op, om er vervolgens een kus op te geven.

  Voor De wereld & Ko werkt Van Heerikhuizen samen met schrijver Gideon Samson. Hij won vele kinderboekenprijzen. Met het boek Ziek werd hij in 2010, op 25-jarige leeftijd, de jongste Zilveren Griffel-winnaar ooit.


  terug naar boven Λ