Lente-uitjes: De wereld & Ko 8+ - Belle van Heerikhuizen / STIP

  zo 03 maart

  Lente-uitjes: De wereld & Ko 8+

  Belle van Heerikhuizen / STIP

  De Grote Ko-show staat op het punt te beginnen. De camera draait en er klinkt een daverend applaus wanneer Ko de studio (zijn slaapkamer) binnen loopt. Een wervelend rollenspel tussen vader en zoon vol grapjes, typetjes en vragen volgt. Ko wil nu eindelijk wel eens weten wat er met mama is gebeurd. Papa durft het niet te vertellen en Ko fantaseert zijn eigen werkelijkheid bij elkaar.

  In De wereld & Ko spelen papa en Ko wat er met mama is gebeurd of gebeurd zou kunnen zijn. Een verhaal over liefde, en het kwaad, dapperheid en domme pech. Een pleidooi voor spelen, liegen en verzinnen. Met Tijn Docter als vader en Minne Koole als zijn zoon.
  terug <

  koop tickets >
  data & tijden
  voorstellingsinformatie
  regie
  Belle van Heerikhuizen
  tekst
  Gideon Samson
  dramaturgie
  Celine Buren
  spel
  Alex Hendrickx, Tibor Lukács
  compositie
  Mats Voshol
  kostuums
  Hanne Pierrot
  lichtontwerp
  Petra Eikelenboom
  Locatie
  Grote Zaal

  Minne Koole speelt weergaloos de jongen Ko, die erachter wil komen wat er met zijn moeder is gebeurd. (…) In Tijn Docter als weerspannige vader heeft hij een fijne tegenspeler. (…) Drummer en gitarist Mats Voshol voorziet de dialoog van spitsvondige hoorspelgeluiden.

  Belle van Heerikhuizen (winnaar van de Ton Lutz Award 2016 en de Stip Jeugdtheaterpitch 2016) is een jonge regisseur met een grote liefde voor taal en muziek. In haar voorstellingen behandelt ze donkere thema’s, die ze op een invoelbare manier belicht. Met zachte hand toont ze waar onze pijn zit, drukt er even op, om er vervolgens een kus op te geven.

  Voor De wereld & Ko werkt Van Heerikhuizen samen met schrijver Gideon Samson. Hij won vele kinderboekenprijzen. Met het boek Ziek werd hij in 2010, op 25-jarige leeftijd, de jongste Zilveren Griffel-winnaar ooit.

  bekijk alle voorstellingen

  terug naar boven Λ