Lente-Uitjes: Binnenbeest 6+ - De Dansers

do 01 januari

Lente-Uitjes: Binnenbeest 6+

De Dansers

Soms verander ik in een elegant, vrij veulen dat door de weide galoppeert. Andere keren word ik een ondeugende aap en hang ik in de gordijnen. Heel af en toe zie ik dat ook bij andere mensen om me heen. Ken je dat? Een grommende beer, een sierlijke zwaan of juist een vrolijk huppelend geitje? Maar bij de meeste grote mensen wordt hun Binnenbeest weggestopt, tam gemaakt en opgesloten. Dat is toch zielig? Red het Binnenbeest!

Vijf grote mensen zijn serieus bezig maar het lukt ze steeds minder goed om hun instincten te onderdrukken. Machinale patronen veranderen in dierlijke bewegingen, dromerige muziek mondt uit in swingende flamenco en de glazen vliegen door de lucht. Binnenbeest steekt een hart onder de riem bij alle ‘wilde’ kinderen (en volwassenen) die altijd maar hun binnenbeest moeten wegstoppen.

EXTRA: Na afloop van de voorstelling op woensdag kunnen alle kinderen meedoen met een workshop van De Dansers. De duur hiervan is ongeveer 20 minuten.
terug <

voorstellingsinformatie
website
cast
Yeli Beurskens, Błażej Jasinski, Yoko Ono Haveman, Kateřina Dietzová en Youri Peters
muziek: Guy Corneille
choreograaf
Josephine van Rheenen
kostuum en decor
Roos Matla
Locatie
Grote Zaal
© Moon Saris

Het is een voorstelling met veel humor.

De Dansers is een Utrechtse groep jonge dansers en muzikanten die hoogwaardige voorstellingen voor een jeugdig publiek brengen. De Dansers staat voor kunst in de samenleving. Ze geven dansconcerten: een eigen genre waarin muzikanten en dansers samen het podium innemen. De voorstellingen van De Dansers vertellen een krachtig verhaal waarin menselijkheid, overgave en energie kenmerkend zijn. Zowel in muziek als in beweging. Het is een vertelkracht die aanspreekt. De Dansers zijn vaste gasten in Theater kikker. Ze gingen in première met hun voorstellingen Pokon 4+ en Droomstad 7+ en ook hun voorstelling Tetris 7+ was bij ons te zien tijdens Lente-Uitjes 2016.

bekijk alle voorstellingen

terug naar boven Λ