Lente-uitjes: Binnenbeest 5+ - De Dansers

Lente-uitjes: Binnenbeest 5+

De Dansers

Soms verander ik in een ondeugende aap en hang ik in de gordijnen. Heel af en toe zie ik dat ook bij andere mensen om me heen. Ken je dat? Maar de meeste grote mensen stoppen hun ‘binnenbeest’ weg, maken het tam en sluiten het op. Dat is toch zielig? Red het Binnenbeest!

Vijf grote mensen zijn serieus bezig, maar het lukt ze steeds minder goed om hun instincten te onderdrukken. Machinale patronen veranderen in dierlijke bewegingen, dromerige muziek mondt uit in swingende flamenco en al snel vliegen de glazen door de lucht. Zal het hen uiteindelijk lukken om chaos en orde, impulsiviteit en controle bij elkaar te brengen? Om te leren leven met hun binnenbeest? Een vrolijke viering van de wildheid die in alle kinderen en volwassenen zit.

EXTRA: Workshop De Vloer Op
Na afloop van de voorstelling kun je direct je eigen dans inspiratie op de vloer kwijt. Samen met de dansers en in het decor van de voorstelling gaan we dartelen, hikken, rollen, sluipen, samenwerken, verhalen dansen en heel moeilijke bewegingen leren. In de voorstellingen hebben we een heleboel dieren gezien, soms mooi, lief, groot en soms ook wel beangstigend. Ben jij ook weleens zo snel als een haas of heb je weleens honger als een paard? Eigenlijk zijn we allemaal een beetje beest. Kunnen jullie muisstil zijn en tegelijk dansen als jouw binnenbeest? We gaan actief aan de slag met de voorstelling zodat je een fantasierijke ervaring krijgt en het beest in jezelf kunt voelen! (duur ongeveer 20 minuten)
terug <

voorstellingsinformatie
website
choreografie
Josephine van Rheenen
gemaakt met en performance door
Yeli Beurskens, Blazej Jasinski, Katerina Dietzova, Yoko Ono Haveman en Youri Peters
muziek
Guy Corneille met muziek van Guy Corneille, Hans Vermunt, The Doors e.a.
lichtontwerp
Marco Chardon
decor en kostuum
Roos Matla
Locatie
Grote Zaal
binnenbeest_moon saris_GROOT

Grote hilariteit … een plezier om te aanschouwen

Theaterkrant -

De Dansers is een Utrechtse groep jonge dansers en muzikanten die hoogwaardige voorstellingen voor een jeugdig publiek brengen. Onder artistieke leiding van Guy Corneille en Josephine van Rheenen geeft het gezelschap dansconcerten: een eigen genre waarin muzikanten en dansers samen het podium innemen. De voorstellingen van De Dansers vertellen een krachtig verhaal waarin menselijkheid, overgave en energie kenmerkend zijn. Zowel in muziek als in beweging.

De Dansers zijn vaste gasten in Theater kikker. Ze gingen hier in première met hun voorstellingen Pokon en Droomstad. Hun voorstelling Tetris was bij ons te zien tijdens Lente-Uitjes 2016 en Binnenbeest stond vorig jaar nog in Theater Kikker. Tijdens Lente-uitjes 2019 is ook de voorstelling Roest bij ons te zien.

bekijk alle voorstellingen

terug naar boven Λ