La Tendre Guerre - Tarik Moree, Laura de Geest en Daniël ’t Hoen / Rudolphi Producties / Theater Bellevue i.s.m. Zaal 3

La Tendre Guerre

Tarik Moree, Laura de Geest en Daniël ’t Hoen / Rudolphi Producties / Theater Bellevue i.s.m. Zaal 3

Door de verlening van de lockdown kan deze voorstelling helaas niet doorgaan. Heb je tickets, dan ontvang je van ons bericht.

De tijd dat je trouwt met iemand uit het dorp en met gezonde tegenzin een weg baant naar het einde van je leven is voorbij. Zonder het kapot te relativeren proberen theatermakers Tarik Moree, Laura de Geest en Daniël ’t Hoen gehoor te geven aan alle krachten waaraan het liefdesleven van een twintiger anno 2020 onderhevig is. Van de eigen over-analyse tot de eindeloze mogelijkheden van Tinder, Grindr, Happen, happy singles, ongelukkige monogamie, falende polygamie, driehoeksverhoudingen, affaires, platonische relaties.

In La Tendre Guerre (De Zoete Oorlog) zien we twee spelers met een tegengestelde visie op de liefde die de strijd met elkaar aan gaan. De spelregels zijn duidelijk, met wetenschappelijke feiten, filosofische beschouwingen, filmscènes, interviewquotes en wijsheden van relatietherapeuten als munitie leggen zij elkaar het vuur aan de schenen. Maar is er wel één antwoord op vragen als ‘wat is liefde’ en ‘hoe heb je lief’? En verandert dit niet door de jaren heen? La Tendre Guerre is dan ook het eerste deel van een drieluik. Over 10 jaar maken Tarik, Laura en Daniel opnieuw de balans op en volgt het tweede deel.
terug <

voorstellingsinformatie
concept
Daniël ’t Hoen, Laura de Geest, Tarik Moree
spel
Laura de Geest, Tarik Moree
regie
Daniël ’t Hoen
coproductie
Rudolphi Producties, Theater Bellevue, i.s.m. Zaal 3
Locatie
Kleine Zaal
la_tendre_guerre

Tarik Moree (1996) is in 2018 afgestudeerd aan de acteursopleiding van de Toneelacademie Maastricht. Sinds zijn studie neigt hij meer en meer naar de makende kant van het auteurschap. Hierin zoekt hij naar de absurditeit maar ook naar een manier om het theater zelf een spiegel voor te houden en het publiek daarin mee te nemen. Met zijn afstudeervoorstelling My Dinner With… , waarbij Daniël ‘t Hoen de conceptontwikkeling en eindregie deed, wonnen zij Het Debuut van Rudolphi Producties. Hierna speelde hij bij Toneelgroep Maastricht en Frascati. In de zomer van 2019 maakte hij samen met Daniël ’t Hoen de succesvolle paradevoorstelling Kunst.

Laura De Geest (1994) is in 2017 afgestudeerd aan de acteursopleiding van de Toneelacademie Maastricht. Sindsdien heeft ze gespeeld in producties van Laika (jeugdtheatergezelschap Antwerpen), Eline Arbo, Frascati en maakte ze samen met Kim Karssen en Benjamin Abel Meirhaeghe een voorstelling op de Parade bij Zaal 3. Haar spel wordt gekenmerkt door een grote emotionaliteit en taalgevoeligheid. In haar personages zoekt ze naar een absurditeit en een groteske zonder dat ze aan geloofwaardigheid verliezen. In haar eigen werk zoekt ze naar manieren om het ongrijpbare om te zetten naar een theatertaal die naast talig, ook zoekt naar radicaliteit in vorm. Daarnaast leidt ze het project Kunst in de Klas (opgericht door Elsie de Brauw) in België en is ze lid van het kernteam van Toneelacademie Maastricht waar ze improvisatie doceert. Komend seizoen treedt ze toe tot het Nieuw Theaterensemble Antwerpen en is ze te zien bij Oostpool.

Daniël ‘t Hoen (1993) is in 2017 afgestudeerd aan de regieopleiding van de Toneelacademie Maastricht. Hij studeerde o.a. af met de maak-voorstelling Forty-two. Zijn affiniteit met taal die al op de toneelschool de basis van zijn voorstellingen vormde is sindsdien verder ontwikkeld door zijn werk als vast regie-assistent voor Internationaal Theater Amsterdam. Bij producties als b.v. Een klein leven of Oedipus, werkte hij actief mee aan de totstandkoming van een nieuwe theatertekst. In zijn werk zoekt hij altijd naar manieren om spannende intermenselijke relaties op scherp te zetten. Subtiel manoeuvrerend tussen het cliché en de waanzin. Het maakt dat de personages menselijk en ongrijpbaar zijn. Naast zijn werkzaamheden voor ITA werkte hij mee aan verschillende projecten o.a. met Tarik Moree aan My dinner with… en hun paradevoorstelling Kunst.

 • nederlandse_comedie
  >

  Nederlandse Comedie - De Gemeenschap

  theater

  Nederlandse Comedie - De Gemeenschap

  theater

 • männerbund
  >

  Männerbund - Lars Brinkman/Theater Na de dam

  theater

  Männerbund - Lars Brinkman/Theater Na de dam

  theater

 • vormen_van_opdringerigheid
  >

  Vormen van Opdringerigheid - Kikker Stelt Voor: Collectief Het Paradijs

  theater

  Vormen van Opdringerigheid - Kikker Stelt Voor: Collectief Het Paradijs

  theater

bekijk alle voorstellingen

terug naar boven Λ